Volledig scherm
PREMIUM
© Pro Shots/Remco Kool

Boessen mag met FC Den Bosch aan veel meer gaan denken dan play-offs

Het scenario lijkt er speciaal voor geschreven. Op vrijdag verliest concurrent Sparta met 2-0 bij Jong Ajax en FC Den Bosch mag het een dag later opnemen tegen Roda JC, dat het zware bekerduel met Ajax van woensdag nog in de benen heeft. Niets staat een machtsgreep van het elftal van Wil Boessen in de Keuken Kampioen Divisie nog in de weg.

Nou ja, niets. Roda wil aanvankelijk van geen wijken weten. Maar na een halfuur Limburgse overheersing in een natte De Vliert schiet Sven Blummel plots de 1-0 voor Den Bosch binnen. Roda stort in en de thuisploeg mag een uur lang laten zien waarom het als nummer één van de eerste divisie de winterstop in gaat.

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’