Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Wil Boessen. © Thomas Bakker/Pro Shots

Boessen wil vieze smaak van RKC kwijt

FC Den Bosch-trainer Wil Boessen heeft deze week elke dag twee keer zijn tanden gepoetst, zei hij donderdag na de ochtendtraining. ,,Maar de vieze smaak van de 1-1 tegen RKC van zondag, die ben ik nog steeds niet kwijt", aldus de coach.

,,Ik kan daar niet tegen. Om een wedstrijd en een overwinning op het einde zo nog weg te geven", keek Boessen vier dagen later nog met frustratie terug op het gelijkspel in de derby. FC Den Bosch kreeg de gelijkmaker van RKC pas diep in blessuretijd tegen.

Moment
Bij een overwinning in Waalwijk was het elftal van Boessen gestegen naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst en de derde plek in de eerste periode. ,,Dit was het moment en dat hebben we laten schieten. Doodzonde. Nu moeten we weer in de achtervolging."

Boessen baalde er vooral van dat FC Den Bosch tegen RKC een van zijn slechtere wedstrijden van de laatste weken op de mat legde. Het gelijkspel was dan ook zeker niet onverdiend voor de Waalwijkers.

Getergd
In de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht van vrijdagavond zegt Boessen een getergd FC Den Bosch te verwachten. ,,Om die vieze smaak weg te spoelen."

De opstelling van zijn team wijzigt hij slechts op een plaats. Omdat Jordy van der Winden in Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg en geschorst is, speelt Jonas Heymans als linksback. Danny Verbeek en Ben Santermans zijn nog steeds geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Heymans; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Kaars, Bouyaghlafen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement