Oussama Bouyaghlafen in actie voor FC Den Bosch. Vanaf volgend seizoen speelt de aanvaller voor Almere City.
Volledig scherm
Oussama Bouyaghlafen in actie voor FC Den Bosch. Vanaf volgend seizoen speelt de aanvaller voor Almere City. © BSR Agency

Bouyaghlafen verruilt FC Den Bosch voor Almere City

Oussama Bouyaghlafen vertrekt bij FC Den Bosch. De vleugelspits vervolgt zijn voetballoopbaan volgend seizoen bij Almere City.

Bouyaghlafen tekent bij de club uit Flevoland een contract voor twee jaar. De 22-jarige aanvaller bevestigde zijn vertrek uit De Vliert vrijdagavond zelf op Facebook.

Bouyaghlafen kwam sinds het seizoen 2016-2017 uit voor de hoofdmacht van FC Den Bosch. Daarvoor speelde de oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige Marokkaanse Nederlander voor Jong FC Den Bosch en Brabant United.

73 competitieduels

Bij FC Den Bosch maakte hij op 21 oktober 2016 zijn debuut in het eerste elftal, in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. In totaal speelde Bouyaghlafen sindsdien 73 competitiewedstrijden voor FC Den Bosch, waarin hij zeven keer scoorde. 

Het vertrek van Bouyaghlafen komt niet als een verrassing. Vanwege de coronacrisis slinkt FC Den Bosch het aantal contractspelers volgend seizoen in tot veertien. Bouyaghlafen had in De Vliert een aflopend contract.  

Toekomstplannen

De speler zelf verklaarde vrijdagavond laat aan Brabants Dagblad dat hij voor Almere City gekozen heeft omdat de toekomstplannen van die club hem aanspreken. ,,En Almere deed mij een mooi aanbod. Van FC Den Bosch had ik nog geen nieuwe aanbieding ontvangen.”

Bouyaghlafen traint de komende drie weken nog wel mee in De Vliert. ,,Ik wil op een nette manier bij FC Den Bosch vertrekken. Ik heb veel aan deze club en zijn supporters te danken. Ik heb hier mijn debuut in het betaald voetbal kunnen maken en mooie jaren gehad.”