Volledig scherm
Abdulsamed Abdullahi speelde vorig seizoen nog bij Jong Sparta. © foto: Carla Vos

Contracten voor Abdulsamed Abdullahi en Christophe van Zutphen bij FC Den Bosch

Abdulsamed Abdullahi heeft aan zijn testperiode bij FC Den Bosch een contract overgehouden voor komend seizoen. De allround middenvelder (22) uit Rotterdam tekent voor een jaar met een optie van de kant van FC Den Bosch voor nog een seizoen.

Abdullahi was al bijna twee weken op proef in De Vliert. De geboren Tilburger viel op zaterdag 27 juli op in de oefenwedstrijd tegen het Regioteam Rotterdam (3-1 voor FC Den Bosch) toen hij aan de kant van de Rotterdamse amateurs meedeed. 

Doeltreffend

Vanaf de maandag daarop trainde hij mee bij FC Den Bosch en deed hij als invaller mee in de oefenduels tegen Al-Taawon (1-3-verlies) en Excelsior (4-1-winst). In beide wedstrijden was de al op jeugdige leeftijd naar Rotterdam verhuisde speler doeltreffend.

De speler van Somalische afkomst, in De Vliert inmiddels al liefdevol ‘Appie’ genoemd, kwam vorig seizoen nog uit voor Jong Sparta. Daarvoor speelde hij bij Kozakken Boys, Spartaan’20 en Overmaas.

Van Zutphen

Ook Christophe van Zutphen speelt komend seizoen op contractbasis in De Vliert. De club en de centrale verdediger (19) zijn het eens geworden over een tweejarige verbintenis met een optie voor nog een seizoen.

De in Veghel geboren Van Zutphen speelde al vanaf de U16 in de jeugd van FC Den Bosch, dat hem bij UDI'19 ophaalde. Vorig seizoen vertrok hij naar Jong NEC, maar deze zomer keerde hij weer terug en maakte hij de hele voorbereiding mee.

Manager Voetbalzaken  Bert Ruijsch:  ,,Wij zijn Christophe blijven volgen. Het is mooi dat een jongen die eerder in onze jeugdopleiding speelde, terug is bij de club. Christophe is een fysiek sterke en atletische centrale verdediger met veel potentie. Met het tweejarige contract willen we ons vertrouwen in hem uitspreken.”