FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven: ,,De nederlaag van Almere City bij Jong AZ was goed nieuws voor ons."
Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven: ,,De nederlaag van Almere City bij Jong AZ was goed nieuws voor ons." © BSR Agency

Cruciale wedstrijd voor FC Den Bosch tegen Almere City

De competitie in de Keuken Kampioen Divisie duurt nog tien speelronden, maar toch staat er vrijdag al een cruciaal duel op het programma voor FC Den Bosch. In de thuiswedstrijd tegen Almere City kan de ploeg van trainer Erik van der Ven zich voor het eerst dit seizoen op een potentiële play-off-plaats nestelen.

Bijzonder: afgelopen vrijdag kwam FC Den Bosch door de 2-3-winst bij MVV al op gelijke hoogte met Almere City. Drie dagen lang stonden beide ploegen op 41 punten. Dat veranderde maandag toen FC Den Bosch drie strafpunten kreeg voor problemen met de financiële huishouding en naar 38 punten duikelde. Nog diezelfde avond dreigde het gat met Almere te groeien naar 6 punten omdat de ploeg uit Flevoland in de uitwedstrijd tegen Jong AZ lange tijd met 0-1 leidde. Uiteindelijk ging Almere toch met 3-1 onderuit en bleef de marge 3 punten.

Doelsaldo

Dus kan FC Den Bosch vrijdagavond weer gelijk komen met de Almeerders. En omdat de ploeg van Van der Ven een beter doelsaldo heeft dan de opponent kan ze dan ook de negende plaats op de ranglijst overnemen, althans als Telstar op eigen veld verliest van Jong PSV.

En die negende plaats kan aan het einde van het seizoen recht geven op de play-offs. ,,Wat dat aangaat was de nederlaag van Almere City bij Jong AZ goed nieuws voor ons”, zegt Van der Ven. ,,Maar ik zie dat zeker niet als compensatie voor onze puntenstraf, omdat we op de andere ploegen wel drie punten achter zijn geraakt.”

Van der Ven kan vrijdag niet beschikken over het geblesseerde kwartet Oussama Bouyaghlafen (hamstring), Jizz Hornkamp (heup), Paco van Moorsel (voet) en Christophe van Zutphen (heup). Leon Bergsma is hersteld van de hamstringproblemen die hem vorige week aan de kant hielden en is weer wel inzetbaar. Dat geldt ook voor Jordy van der Winden, die vorige week geschorst was.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Bergsma, Van der Velden, Dkidak; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Marques, Laukart.

  1. ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’
    PREMIUM

    ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

    Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde.