Volledig scherm
Dennis Kaars in duel met Fortuna Sittard-speler Jorrit Smeets © Henk Korzelius

Dennis Kaars wil eigenlijk nog vlammen in De Vliert

Nadat hij te horen kreeg dat hij mag vertrekken bij FC Den Bosch, sprak Dennis Kaars al met IJsselmeervogels en de Koninklijke HFC. Maar diep in zijn hart zou de spits het liefste zijn contract in De Vliert uitdienen.

Een jaar geleden werd hij nog als de grote verlosser binnengehaald. Met 41 doelpunten op zijn naam, het seizoen daarvoor als topscorer van de derde divisie bij zijn club De Dijk, moest Kaars de spits worden waar FC Den Bosch zo naar snakte. Het kwam er niet van. De laatbloeier uit Monnickendam bleef in zijn eerste profseizoen op zes treffers staan.

Kaars (30) was erop gebrand dit seizoen op jacht te gaan naar eerherstel. Maar vorige week kreeg hij, ondanks zijn tot 2019 doorlopende contract, te horen dat hij mag vertrekken uit stadion De Vliert. Net als Zija Azizov. ,,Een tegenvaller”, zegt Kaars. ,,Je weet dat het kan gebeuren als een club een nieuwe eigenaar krijgt en er veel nieuwe spelers komen. Dan moeten er ook jongens weg. En daar zit ik dus bij.”

Prachtig avontuur

Kaars is nuchter genoeg om ook naar zichzelf te kijken. ,,Als ik er vorig jaar 25 had ingeschoten, had ik niet weg gehoeven. Nu wel.”Toch kijkt hij volgens eigen zeggen vooral positief terug op zijn eerste profseizoen. ,,Het was een prachtig avontuur, en dat op mijn leeftijd. Bij een heel mooie club en met een heel fijne groep.”

Kaars verwacht niet dat zich nog andere profclubs voor hem zullen melden, vandaar dat hij al sprak met IJsselmeervogels en HFC. ,,In het amateurvoetbal heb ik wel een erg goede reputatie.”

Overigens moet hij het nog met FC Den Bosch eens zien te worden over de afwikkeling van zijn contract. ,,Ik houd er ook rekening mee dat ik misschien nog wel een jaar hier zit. En eigenlijk wil ik dat ook het liefste. Hier vlammen. Maar dat kan alleen als ik mag spelen. En daar lijkt het nu niet op.”

Volledig scherm
Luuk Brouwers aan de bal op de training van FC Den Bosch. Van links naar rechts kijken Stefano Beltrame, Stefan Velkov, Jens van Son, Oussama Bouyaghlafen, Rauno Sappinen en Dennis Kaars toe.