Volledig scherm
© Thomas Bakker

Dik verdiende winst van FC Den Bosch in Helmond: 0-2

In zijn tweede uitwedstrijd van dit seizoen boekte FC Den Bosch vrijdagavond zijn tweede competitiezege. Met 0-2 was de ploeg van trainer Wil Boessen nog genadig voor het veel zwakkere Helmond Sport.

Boessen had zijn elftal op drie plekken gewijzigd in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax van een week geleden (1-1). De wegens interlandverplichtingen afwezige Stefan Velkov werd achterin vervangen door de debuterende Amine Khammas. De Belgische Marokkaan speelde als linksback, waardoor Jordy van der Winden links centraal achterin stond.

Op het middenveld maakte Danny Holla zijn Bossche debuut ten koste van Kevin Felida. Voorin werd de geschorste Oussama Bouyaghlafen (rood tegen Jong Ajax) vervangen door Ruben Rodrigues, die voor het eerst in de basis startte.

In de eerste helft was FC Den Bosch heer en meester. Helmond Sport kroop in zijn schulp en kwam er slechts sporadisch uit. Toch duurde het tot de 41ste minuut voordat Den Bosch het overwicht uitdrukte in een doelpunt. Rauno Sappinen ging neer in duel met Bart Meijers, maar in plaats van een penalty te claimen, krabbelde de Estse spits razendsnel overeind en legde de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Holla.

De geroutineerde middenvelder luisterde zijn Bossche debuut op met de openingstreffer, 0-1.

Van der Steen

Na rust kwam Helmond wat beter voor de dag dan in de eerste helft, maar bij twee grote kansen van de thuisploeg was FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen tweemaal de baas.

Pas in de 79ste minuut zorgde Sven Blummel voor de bevrijdende 0-2, maar dat deed de vleugelspits dan ook wel om een hele mooie manier. Aangespeeld door Stefano Beltrame draaide hij tussen drie Helmond-spelers door om de bal daarna langs doelman Stijn van Gassel te schieten.

Daarmee was de wedstrijd meteen beslist. De sterk spelende Danny Verbeek mocht kort voor tijd uit een vrije trap nog proberen de 0-3 op het scorebord te schieten, maar de Bossche aanvoerder mikte over.