Volledig scherm
Edward van Wonderen. © Marc Bolsius

Directeur Van Wonderen weg bij FC Den Bosch

DEN BOSCH – Edward van Wonderen legt per direct zijn taken neer als algemeen directeur van FC Den Bosch. Dat zijn de club en de 50-jarige manager, die sinds de zomer van 2015 in dienst was bij FC Den Bosch, overeen gekomen.

FC Den Bosch neemt afscheid van Van Wonderen in een poging de club verder financieel gezond te maken. Voor een duurbetaalde algemeen directeur is geen ruimte meer.

Andere organisatievorm en aansturing
De club kiest voor een andere organisatievorm en een andere aansturing, die in de nabije toekomst zijn beslag moet krijgen. Het contract van Van Wonderen, dat komende zomer afloopt, wordt om die reden niet verlengd. Club en directeur zijn daarop overeen gekomen dat Van Wonderen zijn werkzaamheden per direct staakt.

Zijn werkzaamheden worden, zolang de nieuwe organisatie nog niet op poten staat, tijdelijk waargenomen door het managementteam en de raad van commissarissen van FC Den Bosch.

Waardering
Jan-Hein Schouten, die begin deze maand Maarten de Gruyter opvolgde als voorzitter van de raad van commissarissen, spreekt in een verklaring zijn waardering uit voor het werk van Van Wonderen: ,,Edward heeft sinds zijn aantreden in juli 2015 een waardevolle bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van FC Den Bosch. We bedanken hem dan ook hartelijk voor zijn inspanningen en de energie die hij in de club heeft gestoken. Edward blijft een graag geziene gast bij FC Den Bosch. We hebben er als club veel vertrouwen in dat Edward een mooie toekomst tegemoet gaat en wensen hem veel succes toe met zijn verdere maatschappelijke carrière."