Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
1
  • Jeroen Veldmate 89'

Dramatische uitschakeling voor FC Den Bosch in de play-offs

FC Den Bosch kon de finale van de play-offs woensdagavond al bijna ruiken, toen het toch nog fout ging. Uit een hoekschop kopte Go Ahead Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate in de 89ste minuut de beslissende 0-1 binnen.

De dreun kwam keihard aan in stadion De Vliert, dat voor het eerst in zeven jaar met 6723 toeschouwers weer eens volledig uitverkocht was. Tot dan toe leek FC Den Bosch de 0-0 over de streep te gaan trekken en dat zou volstaan na de 2-2 in Deventer van afgelopen zondag. Maar de aanhoudende druk van Go Ahead Eagles werd het elftal van de interim-coaches Erik van der Ven en Paul Beekmans dan toch nog te veel.

Spannend

De wedstrijd in De Vliert was woensdag niet goed, maar stond wel bol van de spanning. FC Den Bosch moest het stellen zonder Stefano Beltrame. De Italiaan had te veel last van zijn enkel, maar zat op eigen verzoek wel op de reservebank. Interim-coach Erik van der Ven maakte al voor de wedstrijd duidelijk dat hij niet zou kunnen spelen.

Van der Ven had gekozen voor een 4-3-3-formatie met Jort van der Sande in de punt van de aanval en Danny Verbeek en Sven Blummel op de vleugels.

Felle start

FC Den Bosch kwam fel uit de kleedkamers, met een schietkansje voor Van der Sande binnen twee minuten, maar allengs zakte het Bossche overwicht af. Met name in het slot van de eerste helft trok Go Ahead Eagles het spel naar zich toe.

De bezoekers waren voor rust ook het dichtste bij een doelpunt toen Richard van der Venne in de 32ste minuut op de paal schoot en in de rebound naast knalde.

Druk

In de tweede helft voerde Go Ahead, op jacht na het broodnodige doelpunt de druk steeds meer op. Daardoor kreeg ook FC Den Bosch meer ruimte, maar goals leken helemaal uit te blijven. Tot de 89ste minuut. Tot de kopbal van Veldmate die De Vliert in rouw dompelde.

Al was daar direct na het laatste fluitsignaal weinig van te merken. De spelers van de thuisclub bedankten de eigen aanhang en die juichte hen enthousiast toe voor een seizoen waarin FC Den Bosch voor het eerst in vijf jaar weer eens doordrong tot de play-offs. Een finale bleek echter net een stap te ver.