Volledig scherm
Ringo Meerveld in actie in de verloren oefenwedstrijd tegen Sparta (0-3) van vorige week. © BSR Agency

Driejarig contract voor jeugdspeler Ringo Meerveld (16) bij FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft het 16-jarige talent Ringo Meerveld voor langere tijd aan zich gebonden. De aanvallende middenvelder uit de eigen jeugdopleiding zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

Manager Voetbalzaken Bert Ruijsch liet weten dat Meerveld de eerste jeugdspeler in 21 jaar tijd is die bij FC Den Bosch een contract tekent voordat hij een officiële wedstrijd in het eerste elftal heeft gespeeld.

Meerveld traint sinds deze zomer mee bij de hoofdmacht van FC Den Bosch. Afgelopen seizoen kwam hij nog uit voor de U19 van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. ,,Maar op vakantie in Turkije kreeg ik een appje of ik bij de selectie mee wilde gaan trainen. Dat verraste me wel", zei Meerveld vrijdagmiddag.

Schaduwspits

De indruk die hij tot dusver naliet  op trainingen en tijdens oefenduels was voor de club reden om hem een contract aan te bieden. ,,Talentvolle jongens als Ringo hebben we er graag bij", aldus hoofdtrainer Erik van der Ven, die Meerveld al inzette als schaduwspits en als vleugelspeler vanwege de personele problemen in de voorhoede.

,,Het maakt mij niet uit waar ik moet spelen. Ik vind het sowieso fantastisch om mee te doen", zei de speler zelf. Geboren en getogen Bosschenaar Meerveld doorliep vanaf zijn tiende de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Zijn oudere broer Diego kwam in het verleden ook uit voor Jong FC Den Bosch, maar vertrok daarna naar OJC en speelt inmiddels bij Achilles Veen.