Volledig scherm
Leo Väisänen (tweede van links) protesteert na zijn rode kaart vergeefs bij scheidsrechter Martin Pérez. Stefan Velkov, Mats Deijl en Jens van Son (van links naar rechts) zijn net zo ontstemd over de beslissing van de arbiter. © BSR Agency

Eén wedstrijd schorsing voor Leo Väisänen: FC Den Bosch gaat vanavond al in beroep

FC Den Bosch heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing ontvangen voor verdediger Leo Väisänen. De voetbalclub gaat daar niet mee akkoord en tekent beroep aan.

Dat beroep dient vanavond al in Zeist. De uitspraak wordt meteen daarna gedaan, zodat vanavond nog duidelijk wordt of  Väisänen morgen mee mag doen in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. 

De Fin kreeg dinsdag een rode kaart in de bekerwedstrijd bij IJsselmeervogels. Uit de daaropvolgende strafschop maakte IJsselmeervogels de 1-0, waarna FC Den Bosch met tien man nooit meer een vuist kon maken tegen de koploper in de tweede divisie en uiteindelijk met 3-0 verloor.

Van den Meiracker

Op de tv-beelden van de wedstrijd is duidelijk te zien dat Väisänen amper iets doet in duel met IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker. Ook de Spakenburgse aanvaller zelf verklaarde naderhand voor de camera van Fox Sports dat hij vond dat er weinig aan de hand was. Desondanks floot scheidsrechter Martin Pérez voor een penalty en trok hij een rode kaart. FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven liet nog diezelfde avond weten dat FC Den Bosch niet akkoord zou gaan met een schorsing voor Väisänen.

  1. Shirtsponsor FC Den Bosch staat plek af voor tekst ‘Samen tegen racisme’

    Shirtspon­sor FC Den Bosch staat plek af voor tekst ‘Samen tegen racisme’

    De spelers van FC Den Bosch zullen vrijdag het duel met Almere City spelen in een speciaal tenue. Shirtsponsor Schouten & Nelissen, van het gelijknamige bedrijf waar FC Den Bosch-voorzitter Jan-Hein Schouten in de directie zit, staat voor de rest van het seizoen zijn plek af op het shirt. Op de vrijkomende plek komt de tekst: Samen tegen racisme. Deze tekst komt ook op de achterzijde van het shirt te staan.