Volledig scherm
Mattias Andersson (links) duelleert met de op de grond liggende Mart Lieder van FC Eindhoven. De Zweed komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Den Bosch. © Toin Damen/ProShots

Einde seizoen Andersson: en dat is nummer vier bij FC Den Bosch

Mattias Andersson komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Den Bosch. De Zweedse huurling van Juventus gaat terug naar Italië om daar te revalideren van de hamstringblessure, waarmee hij vrijdag al na twaalf minuten uitviel in de thuiswedstrijd tegen FC Oss (0-0).

Andersson is de vierde speler van FC Den Bosch voor wie het seizoen voortijdig eindigt door blessureleed. Eerder overkwam de eveneens van Juventus gehuurde Giorgio Siani precies hetzelfde met ook nog eens dezelfde blessure. Ook hij gaat terug naar Italië voor de revalidatie.

Daarnaast zijn Luuk Brouwers (knie) en Danny Verbeek (hamstring) langdurig uitgeschakeld door blessures.

Kaars en Heemskerk
In de uitwedstrijd tegen Helmond Sport van maandagavond kan trainer Wil Boessen evenmin een beroep doen op spits Dennis Kaars (hielbeen) en doelman Kees Heemskerk (lies). Hun herstel lijkt een kwestie van hooguit enkele weken.

Of Bart Biemans maandagavond kan spelen wordt op de wedstrijddag zelf bekeken. De centrumverdediger viel tegen FC Oss in de tweede helft uit met klachten aan zijn kuit. Mocht Biemans niet kunnen starten, dan neemt Jeremy Fernandes of Kahraman Demirtas zijn plaats in.

Bouyaghlafen
Op de backposities keren Mats Deijl en Jordy van der Winden terug, die tegen FC Oss beiden nog geschorst waren. Voorin maakt de weer volledig van zijn liesblessure herstelde Oussama Bouyaghlafen zijn rentree als linksbuiten. Dat gaat ten koste van Zija Azizov die naar de reservebank verhuist.

Vermoedelijke opstelling: Leijten; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Van der Sande, Bouyaghlafen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement