Volledig scherm
Giorgio Siani werd gewisseld. © Proshots

Einde seizoen voor Brouwers en Siani bij FC Den Bosch

FC Den Bosch moet het de rest van dit seizoen doen zonder Luuk Brouwers en Giorgio Siani. Beide spelers kunnen door hun blessures niet meer in actie komen.

Juventus-huurling Siani liep twee weken geleden in de verloren uitwedstrijd tegen Jong PSV (2-1) een scheurtje in zijn hamstring op. De 21-jarige Italiaan is nu met FC Den Bosch overeengekomen dat hij de komende tijd in zijn vaderland gaat revalideren.

FC Den Bosch gaat daarna met Juventus bespreken of Siani, die dit voetbaljaar door aanhoudende blessures nauwelijks in actie kwam, volgend seizoen opnieuw gehuurd zal worden.

Brouwers

Brouwers blesseerde tegen Jong PSV zijn knie. Zijn meniscus is inmiddels gehecht en bij die kijkoperatie bleek afgelopen week dat zijn kruisband is ingescheurd. De middenvelder richt zich nu op een terugkeer in de voorbereiding op volgend seizoen.

Eerder raakte FC Den Bosch ook Danny Verbeek al voor de rest van dit seizoen kwijt door een blessure aan zijn hamstring.

Kaars

Naast dat trio ontbreken vanavond in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht ook Dennis Kaars, die nog steeds last heeft van zijn hiel, en Mattias Andersson, die in de thuiswedstrijd tegen RKC van vorige week (0-0) een hersenschudding opliep. Jordy van der Winden, die in dat duel rood kreeg en voor twee wedstrijden is geschorst, is er evenmin bij.

Toch is trainer Wil Boessen positief gestemd voor het duel van vanavond. ,,Ik heb meer spelers tot mijn beschikking dan tegen RKC. Jeremy Fernandes is hersteld van zijn rugblessure en Mats Deijl en Oussama Bouyaghlafen kunnen inmiddels een hele wedstrijd spelen. Dat kon toen nog niet”, aldus de coach.

Demirtas

Het ontbreken van Van der Winden vangt Boessen vanavond op door Kahraman Demirtas als linksback te laten spelen. Voor de Belgisch-Turkse verdediger wordt dat zijn debuut bij FC Den Bosch. Demirtas speelde tot dusver alleen drie wedstrijden mee in het beloftenelftal.

Vermoedelijke opstelling: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Demirtas; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Van der Sande, Azizov. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement