Volledig scherm
Erik van der Ven (met zijn assistent Paul Beekmans op de voorgrond) in de dug-out van FC Den Bosch. © BSR Agency

Erik van der Ven is nu officieel hoofdtrainer van FC Den Bosch

Op de dag dat duidelijk werd dat FC Den Bosch nog een aantal spelers moet verkopen om het gat in de begroting te dichten, had de club ook nog goed nieuws te melden. Erik van der Ven ondertekende een contract dat hem komend seizoen tot hoofdtrainer van FC Den Bosch maakt.

Van der Ven stond al sinds het ontslag van zijn voorganger Wil Boessen eind april als interim-hoofdcoach voor de groep. Nadat in juli de overname van de club door Kakhi Jordania niet doorging, werd al snel duidelijk dat FC Den Bosch met Van der Ven verder zou gaan.

Vertrouwen

De trainer zelf zei vrijdag blij te zijn met het vertrouwen dat de club in hem heeft. Van der Ven is sinds 2012 in dienst van FC Den Bosch. Hij trainde achtereenvolgens de U15, U17, U19 en U23 en werd in 2015 assistent-coach bij het eerste elftal. Als speler kwam Van der Ven uit voor de jeugd van PSV, Racing Genk, Helmond Sport, TOP Oss en FC Emmen.

Van der Ven beseft dat hem geen eenvoudige klus wacht bij FC Den Bosch nu de club zijn duurdere spelers moet verkopen en hij vooral moet gaan werken met jongeren. ,,Maar dat is tegelijkertijd de uitdaging. Bovendien ben ik het door mijn verleden hier gewend om met jonge spelers te werken en ken ik de meeste van die jongens. Dat is weer een voordeel.”