FC Den Bosch begint met tussenpausen aan eindspurt

Met de tussenpausen Erik van der Ven en Paul Beekmans aan het bewind begint FC Den Bosch vrijdagavond aan de eindspurt in de Keuken Kampioen Divisie.

Het grote doel in de laatste twee competitieduels is om de huidige klassering op de ranglijst vast te houden en zo de eerste ronde van de play-offs te ontlopen. FC Den Bosch staat nu als nummer zes nog een punt voor op TOP Oss en kan dus nog net op een vrijgeleide richting de tweede ronde rekenen.

Verrassing

Na het ontslag van hoofdtrainer Wil Boessen leidden de assistent-coaches Van der Ven en Beekmans deze week voor het eerst de trainingen van Den Bosch. ,,Het was voor ons ook een verrassing dat Wil dinsdag werd weggestuurd", zegt Van der Ven. ,,Zoiets gun je natuurlijk niemand. We waren samen aan iets begonnen en het was mooi geweest om dat samen af te maken, maar ik begrijp dat de club hoopt om hiermee iets te bewerkstelligen richting de play-offs.”

Clubvoorzitter Jan-Hein Schouten  liet eerder deze week weten dat FC Den Bosch een nieuwe hoofdtrainer zoekt die in de play-offs als aanjager moet fungeren. Het is de bedoeling dat die nieuwe coach volgende week vrijdag al op de bank zit als FC Den Bosch de reguliere competitie afsluit met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Velkov

Vrijdagavond op bezoek bij Roda JC wordt FC Den Bosch nog geleid door Van der Ven en Beekmans. De club mist in Kerkrade centrumverdediger Stefan Velkov, die maandag in de verloren uitwedstrijd tegen SC Cambuur (2-0) zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg en daardoor geschorst is.

Met welke formatie FC Den Bosch aan gaat treden wilden Van der Ven en Beekmans nog niet zeggen. Het trio Danny Holla, Brahim Darri en Imrane Oulad Omar, dat vorig weekend door Boessen nog op een zijspoor werd gezet, maakt in elk geval weer deel uit van de selectie. Van der Ven: ,,Dat wilde de club zo. Wij hebben met alle spelers gesproken en die hebben aangegeven dat ze er vol voor willen gaan.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Felida, Kersten, Väisänen, Khammas; Blummel, Brouwers, Holla, Verbeek; Beltrame, Vermeij. 

Volledig scherm
Erik van der Ven (midden) en Paul Beekmans (rechts), hier samen met teammanager Jan van Grinsven (links) op de foto, leidden sinds deze week de trainingen bij FC Den Bosch. © Henk van Esch /FC Den Bosch