Volledig scherm
Niek Vossebelt. © Pro Shots

FC Den Bosch-captain Vossebelt kiest voor transfer naar Almere City

Niek Vossebelt verruilt FC Den Bosch voor Almere City. Als de 26-jarige captain van de Bosschenaren de medische keuring vrijdag met goed gevolg doorstaat, tekent hij een contract dat hem tot de zomer van 2021 aan de club verbindt. 

Vossebelt droeg in totaal drie seizoenen het shirt van FC Den Bosch, dat de middenvelder uit Harderwijk in 2015 transfervrij overnam van FC Emmen. In de Brabantse hoofdstad kwam Vossebelt tot precies 100 eerste divisieduels, waarin hij 21 keer wist te scoren en 11 assists verzorgde. In het verleden kwam hij vier seizoenen uit voor Willem II.

,,Na mijn periode bij Den Bosch kijk ik ernaar uit om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Almere City heeft mooie doelen, die goed aansluiten bij mijn ambities. Ik wil daar graag onderdeel van zijn", laat Vossebelt weten op de clubsite van de Almeerders. De Harderwijker had in Den Bosch nog een contract tot 2019 en stond onlangs nog in de belangstelling van De Graafschap.

Meeste goals

Bij Almere City krijgt Vossebelt onder meer te maken met trainer Michele Santoni en technisch directeur Robert Maaskant, die zich verheugt op de komst van de middenvelder. ,,Niek maakte afgelopen seizoen als middenvelder de meeste goals in de eerste divisie. Het is een speler met veel diepgang en een geweldige mentaliteit. Wij zijn blij met zijn komst."

Almere City greep afgelopen seizoen maar net naast promotie. In de finale van de nacompetitie was De Graafschap over twee wedstrijden te sterk, waardoor de zwarte schapen volgend seizoen net als FC Den Bosch uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.