Volledig scherm
Stadion De Vliert. © copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch dicht gat op begroting zonder extra spelers te verkopen

FC Den Bosch is erin geslaagd de eigen begroting voor het lopende voetbalseizoen sluitend te maken. Dat melden goed ingevoerde bronnen rond de voetbalclub. FC Den Bosch heeft daarvoor deze week geen extra spelers meer hoeven te verkopen. Het laatste gat van drie en halve ton is gedicht met de steun van financiële partners.

Met de sluitende begroting stelt FC Den Bosch de licentie betaald voetbal voor dit seizoen veilig. De club had van de KNVB eerder te horen gekregen dat er uiterlijk komende maandag een sluitende begroting ingediend moet worden. 

Bij de voetbalclub zelf wil nog niemand het nieuws officieel bevestigen. Woordvoerster Ester Bal wil alleen kwijt dat FC Den Bosch komende maandag met vertrouwen tegemoet ziet. ,,Maar we hebben de komende dagen nog wel nodig om alles helemaal in orde te maken.”

Plan van aanpak

Naast een sluitende begroting moet FC Den Bosch maandag bij de KNVB ook een plan van aanpak indienen waarin staat hoe de club definitief een einde wil maken aan de wankele financiële situatie.

Aanvankelijk kampte FC Den Bosch met een gat van 1,6 miljoen. Maar dat werd de afgelopen weken al teruggebracht tot 3,5 ton door interne bezuinigingen, de verkoop van Sven Blummel en Sam Kersten en het niet doorgaan met huurlingen. In eerste instantie bestond de vrees dat deze week de verdedigers Stefan Velkov en Leo Väisänen ook nog verkocht zouden moeten worden om het laatste gat te dichten, maar dat blijkt dus niet nodig te zijn.

Transferperiode

Dat wil overigens niet zeggen dat FC Den Bosch in de huidige transferperiode geen spelers meer gaat verkopen. Bij een interessant bod op een speler zal de financieel geplaagde club zeker in onderhandeling gaan. Op dezelfde manier gaat FC Den Bosch ook nog bekijken of de club middelen kan vinden om zich voor het sluiten van de transfermarkt op 1 september sportief te versterken op posities waar dat nodig is. Dat zou dan vooral in aanvallend opzicht moeten gebeuren.

Overigens zijn met het sluitend maken van de begroting nog lang niet alle problemen van FC Den Bosch van de baan. De club hangt nog steeds een rechtszaak boven het hoofd van voormalig financier Kakhi Jordania. Die heeft meermaals aangekondigd het geld dat hij afgelopen seizoen in de club gestoken heeft per direct terug te willen. Volgens FC Den Bosch kan daar geen sprake van zijn, omdat het om achtergestelde leningen gaat.