Volledig scherm
Stadion De Vliert van FC Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch dient begroting van 3,2 miljoen in bij licentiecommissie

FC Den Bosch heeft maandagmiddag een sluitende begroting voor het lopende voetbalseizoen ingediend bij de licentiecommissie betaald voetbal van de KNVB in Zeist. De begroting bedraagt in totaal 3,2 miljoen euro.

Afgelopen vrijdag meldde Brabants Dagblad al dat de voetbalclub erin geslaagd was het laatste gat van drie en halve ton te dichten met de steun van financiële partners. Voorzitter Jan-Hein Schouten gaf toen aan dat dit weekend de ‘laatste puntjes nog op de i’ gezet moesten worden.

Plan van aanpak

Dat is inmiddels gebeurd. Maandag werd ook de laatste hand gelegd aan het plan van aanpak waarmee FC Den Bosch een definitief einde wil maken aan de financiële problemen van de club. FC Den Bosch had eerder van de KNVB tot maandagmiddag 17.00 uur de tijd gekregen om de begroting in te dienen. Die deadline is dus gehaald. 

FC Den Bosch heeft daarmee in een maand tijd een begrotingstekort van in totaal 1,6 miljoen euro weggewerkt. Dat is gebeurd zonder het eerste elftal van de club volledig uit te hollen, constateert FC Den Bosch zelf. De club kondigt aan om begin september, na het sluiten van de transferperiode, de sportieve ambities voor dit seizoen bekend te maken: ,,Nu de begroting sluitend is, ligt de prioriteit bij de sportieve resultaten van het eerste elftal.”

Vlaggenschip

Schouten: ,,De mate van aantrekkingskracht die de club heeft op supporters, sponsors en de media wordt in de eerste plaats bepaald door de resultaten van het vlaggenschip. Het is onze wens om de aantrekkelijkheid van FC Den Bosch te behouden en te vergroten en daardoor structureel meerwaarde te realiseren voor alle FC’ers. Een vol stadion is ons doel. Maar we zullen op alle fronten bezig zijn met onszelf te verbeteren. Structureel extra inkomsten genereren blijft noodzakelijk en we willen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat FC Den Bosch geaccepteerd wordt als maatschappelijk instituut binnen de stad. Vaststaat dat wij een club willen zijn met een eigen smoel waarin supporters, sponsors en relaties hun vertrouwen kunnen stellen. Een club die reële ambitieus heeft, dit ook uitstraalt en waarmaakt.”

De KNVB heeft nog niet laten weten wanneer de  licentiecommissie de maandag ingediende stukken beoordeelt. FC Den Bosch laat weten dat de raad van Commissarissen en de directie van de club er alle vertrouwen in hebben dat de herziene begroting de toetsing door de Licentiecommissie doorstaat en dat FC Den Bosch dit op korte termijn formeel bevestigd krijgt.