Volledig scherm
Luuk Brouwers aan de bal. © BSR Agency

FC Den Bosch doet slechte zaken met nederlaag in Leeuwarden

FC Den Bosch heeft bijzonder slechte zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 2-0 te verliezen. Directe plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs komt nu serieus in het geding voor de ploeg van trainer Wil Boessen.

FC Den Bosch startte met Rauno Sappinen in de spits en Vincent Vermeij op de bank. Op het middenveld ontbraken de geschorste aanvoerder Danny Verbeek en Danny Holla. Daardoor stond Kevin Felida in de basis, net als de van zijn schorsing teruggekeerde Sven Blummel.

Het was meer dan een halfuur wachten op de eerste kans, maar die was wel meteen raak. Robbert Schilder schoot voor SC Cambuur een van de achterlijn teruggelegde bal in en Leo Väisänen werkte hem met een uiterste krachtsinspanning om een doelpunt te voorkomen zelf over de lijn, 1-0. Drie minuten later was Cambuur dicht bij de 2-0, maar Kevin van Kippersluis schoot over. FC Den Bosch stelde daar voor rust aanvallend amper iets tegenover.

Strafschoppen

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Na een uur bracht Boessen Jort van der Sande in de ploeg voor Oussama Bouyaghlafen. De reservespits stond nog maar amper in het veld of Matthew Steenvoorden kopte Cambuur uit een hoekschop al op 2-0.

Twaalf minuten later leek het nog erger te worden, juist op het moment dat Boessen Vincent Vermeij in het veld had gebracht voor Sven Blummel. Issa Kallon ging in duel met Kevin Felida neer in de zestien en scheidsrechter Bax gaf Cambuur een strafschop. Wouter van der Steen ranselde de pingel van Robin Maulun uit zijn doel.

Tien minuten voor tijd kreeg FC Den Bosch een uitgelezen kans om terug in de wedstrijd te komen, toen Bax ook de bezoekers een penalty gaf na een duikeling van Sappinen. Maar Stefano Beltrame volgde het voorbeeld van Maulun en schoot de strafschop op Cambuur-doelman Xavier Mous. Daarmee werd de nederlaag onafwendbaar.