Volledig scherm
© BSR Agency

FC Den Bosch eindigt oefencampagne met dikke winst op Excelsior: 4-1

Met een verrassend grote zege sloot FC Den Bosch vrijdagavond zijn oefencampagne af. De club van interim-coach Erik van der Ven was met 4-1 te sterk voor het uit de eredivisie gedegradeerde Excelsior.

Door het ontbreken van de nog altijd geblesseerde Jizz Hornkamp posteerde Erik van der Ven Ryan Trotman in de punt van de aanval. Hij werd geflankeerd door Sven Blummel op rechts en aanvoerder Danny Verbeek op links. Achter Trotman speelde Ruben Rodrigues op de nummer tien-positie. In de verdediging was er opnieuw een basisplek voor testspeler Marco Ospitalieri als linksback.

FC Den Bosch kwam al in de dertiende minuut op 1-0 na een razendsnelle aanval met een sterk buitenspelluchtje. Wouter van der Steen gaf de bal met een uitworp mee aan Rodrigues en die passte op Trotman. De aanvaller, die buitenspel leek te lopen, rondde onberispelijk af en scheidsrechter Catino keurde zijn treffer goed.

Binnen een minuut was het 1-1 toen Jeffrey Fortes een hoekschop voor Excelsior binnenkopte. Daarna waren de beste kansen voor de bezoekers, maar vlak voor rust kwam FC Den Bosch opnieuw op voorsprong. Blummel gaf de bal mee aan Mats Deijl en de opgekomen rechtsback schoot knap langs Excelsior-doelman Alessandro Damen de 2-1 binnen.

Na rust viel de wedstrijd helemaal de kant op van FC Den Bosch. Nadat Ahmad Mendes twee kansen op de 2-2 had laten liggen voor Excelsior, schoot Trotman in de 65ste minuut op aangeven van Blummel wel raak, 3-1. Twee minuten later pegelde Luigi Bruins een vrije trap voor Excelsior op de paal.

Weer drie minuten daarna werd het 4-1 met twee invallers in de hoofdrol. De 16-jarige Ringo Meerveld, die eerder op de dag zijn eerste profcontract tekende bij FC Den Bosch, gaf de assist en testspeler Abdulsamed Abullahi schoot via de onderkant van de lat raak.

Voor FC Den Bosch is het nu tien dagen wachten voordat op maandag 12 augustus de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Jong PSV.

FC Den Bosch – Excelsior 4-1 (2-1). 13. Trotman 1-0, 14. Fortes 1-1, 44. Deijl 2-1, 65. Trotman 3-1, 7-0. Abdullahi 4-1.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl (46. Abdullahi), Väisänen, Velkov, Ospitalieri (61. Lambert); Felida, Rodrigues (61. Meerveld), Brouwers; Blummel, Trotman (81. Cairo), Verbeek.