Volledig scherm
Stadion de Vliert © copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch gaat niet in beroep bij het CAS

videoFC Den Bosch heeft besloten niet in beroep te gaan tegen het besluit van de KNVB om de overname van de club door Kakhi Jordania te verbieden. De Bossche eerstedivisionist zou naar het hof van arbitrage (CAS) in Lausanne kunnen stappen of een procedure kunnen aanspannen bij de burgerrechter, maar ziet daar van af.

Volgens woordvoerder Ester Bal van de club zouden dergelijke procedures veel tijd en geld gaan kosten. ,,Stel dat je dan uiteindelijk gelijk krijgt, dan bestaat de kans dat de operatie wel gelukt is, maar de patiënt overleden is. Nee, we willen nu vooruit kijken. Dit traject loopt al een jaar. Nog langer is niet wenselijk.”

Vrijdag bleek dat Jordania beslag wil laten leggen op gelden en/of goederen van FC Den Bosch, om zo (een deel van) het door hem geïnvesteerde geld in de club terug te kunnen krijgen. De rechtszaak was al aangespannen door Jordania voordat de KNVB donderdag uitspraak had gedaan over de overname van de club door de Georgiër.  Jordania en FC Den Bosch staan komende woensdag tegenover elkaar in de rechtbank. 

De reactie van Ester Bal op het besluit van de KNVB: