Volledig scherm
Oussama Bouyaghlafen in duel met Jenthe Mertens © BSR Agency

FC Den Bosch geeft 2-0-voorsprong uit handen en verliest van Go Ahead Eagles

Een 2-0-voorsprong was voor FC Den Bosch zondagmiddag niet voldoende om de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles naar zich toe te trekken. Na enkele defensieve missers verloor het elftal van trainer Erik van der Ven het duel met 2-3.

Na de 1-0-nederlaag bij NEC van vorige week betekende dat de tweede opeenvolgende verliespartij voor FC Den Bosch na de competitiehervatting in 2020. Zo werd het de wedstrijd waarin Jordy van der Winden en Paco van Moorsel in de tweede helft als invallers hun rentree maakten na blessureleed, maar vooral de wedstrijd waarin FC Den Bosch zijn voorsprong niet vast wist te houden.

Voor Van der Winden (als invaller voor Azzeddine Dkidak) waren het zijn eerste speelminuten sinds 9 november 2018 (FC Den Bosch – FC Twente, 2-1) toen hij in de slotminuut zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie.

Van der Velden

De deze week van Jong FC Utrecht overgekomen centrumverdediger Junior van der Velden bleek zondag fit genoeg om meteen in de basis van FC Den Bosch te starten. Dat gold niet voor Jens van Son. De middenvelder was aanvankelijk wel opgenomen in de opstelling, maar haakte tijdens de warming-up af met klachten aan zijn hamstring. Rik Mulders verving hem.

FC Den Bosch kwam goed uit de start blokken. Al na acht minuten legde Danny Verbeek de bal na een combinatie met Declan Lambert terug. Rik Mulders liet hem lopen en Kevin Felida haalde van buiten de zestien loepzuiver uit, 1-0.

Volledig scherm
Junior van der Velden in actie © BSR Agency

Snelle aansluitingstreffer Go Ahead

FC Den Bosch bleef verzorgd combineren en een goed kwartier later werd het 2-0. Ruben Rodrigues stuurde Luuk Brouwers weg die de bal op het hoofd van Oussama Bouyaghlafen legde. De buitenspeler kopte van dichtbij raak. Nog geen twee minuten later kwam Go Ahead Eagles terug in de wedstrijd toen Martijn Berden de bal via de onderkant van de lat in het Bossche doel schoot.

In de tweede helft gaf FC Den Bosch de wedstrijd helemaal uit handen. Eerst liepen Danny Verbeek en Mats Deijl elkaar bij het uitverdedigen knullig in de weg, waarna Richard van der Venne voor Go Ahead Eagles in de vijftigste minuut kon profiteren: 2-2.

Twintig minuten voor tijd werd het 2-3 toen Lambert zich simpel opzij liet zetten door Van der Venne. Die bediende Mael Corboz, die raak schoot. Hoewel FC Den Bosch daarna nog aandrong, wist de thuisploeg dat nooit meer recht te zetten. Ook Go Ahead kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar die werden evenmin benut.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 2-3 (2-1). 8. Felida 1-0, 24. Bouyaghlafen 2-0, 26. Berden 2-1, 50. Van der Venne 2-2, 70. Corboz 2-3.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Lambert (72. Van Moorsel), Deijl, Van der Velden, Dkidak (62. Van der Winden); Felida, Rodrigues, Mulders (83. Miedema); Verbeek, Brouwers, Bouyaghlafen.