Volledig scherm
Almere City FC-speler Kees van Buuren (l) in duel met Sven Blummel. © Remko Kool

FC Den Bosch geeft wedstrijd tegen Almere City na rust weg

Een onwaarschijnlijk slap begin van de tweede helft kostte FC Den Bosch vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere City. In vier minuten tijd tilden de bezoekers de stand van 1-1 naar 1-3 en was de wedstrijd gespeeld.

FC Den Bosch begon aan de eerste thuiswedstrijd van 2018 met de terugkeer van Dennis Kaars als centrumspits, omdat Jort van der Sande niet helemaal fit op de bank zat. De thuisclub startte prima. Nadat Niek Vossebelt eerder al op Almere City-doelman Chiel Kramer had geschoten, bracht Sven Blummel de stand in de zesde minuut op 1-0. Hij kopte een fraaie voorzet van Danny Verbeek tegendraads binnen.

FC Den Bosch kreeg daarna een handvol kansen op de 2-0, maar die waren niet aan de thuisclub besteed. In de 24ste minuut kwam de 1-1 volledig uit de lucht vallen. Een van richting veranderd afstandsschot van Almere-aanvoerder Tom Overtoom plofte achter Den Bosch-keeper Kees Heemskerk in het net. Mogelijkheden over en weer leverden voor rust geen treffer meer op.

Dramatisch

De tweede helft begon dramatisch voor FC Den Bosch. Voordat de ploeg van Wil Boessen het besefte, stond het 1-3. In de 47ste minuut werkte Dennis van der Heijden van dichtbij een assist van Silvester van der Water achter Kees Heemskerk. Twee minuten later mocht Van der Water volledig vrijstaand uithalen en stond de eindstand al op het scorebord. FC Den Bosch probeerde daarna nog wel wat, maar gaandeweg vloeide het geloof steeds meer weg bij de spelers van Boessen.

De beste kansen waren nog voor Almere City, maar ook de bezoekers voerden de score niet meer verder op. Vijf minuten voor tijd was er nog wel een rechtstreekse rode kaart voor Gaston Salasiwa na een belachelijke trap op de benen van Blummel, maar ook met tien man hield Almere City stand. Bart Biemans raakte in de negentigste minuut nog de onderkant van de lat voor FC Den Bosch.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement