Volledig scherm
Brandon Robinson © Pro Shots.

FC Den Bosch haalt Brandon Robinson binnen

DEN BOSCH - Brandon Robinson komt volgend seizoen uit voor FC Den Bosch. De rechtsbuiten maakte de afgelopen twee jaar als amateur deel uit van de selectie van NAC waar hij geen contract kreeg voor het nieuwe seizoen.

Robinson (21) speelde in het verleden voor de jeugd van Xerxes en Feyenoord. Bij NAC kwam de in Vlaardingen geboren aanvaller in twee seizoenen tot vier invalbeurten in de Bredase hoofdmacht.

Robinson haakt, net als de eerder deze week vastgelegde Damiano Schet, maandag bij de eerste training van het nieuwe seizoen aan bij FC Den Bosch. Omdat de selectie voor het nieuwe seizoen nog niet compleet is, doet daar wellicht ook een aantal jeugdspelers mee.

Robinson tekent bij FC Den Bosch voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar van de kant van de club. De aanvaller zelf zegt erg blij te zijn met zijn nieuwe werkgever.

In zijn jeugd kwam Robinson uit voor het Nederlands elftal onder de 15 en onder de 18 jaar. Daarin speelde hij samen met onder meer Rai Vloet, de zoon van huidig FC Den Bosch-coach Wiljan Vloet. "Uit die tijd kent de trainer mij", zegt Robinson.

De aanwinst blijft in Rotterdam wonen en gaat met zijn ploeg- en stadgenoten Dalian Maatsen en Jeremy Fernandes op en neer pendelen naar Den Bosch.