Volledig scherm
Stefan Velkov is de nieuwe centrale verdediger van FC Den Bosch. © Henk van Esch

FC Den Bosch haalt Bulgaarse verdediger Stefan Velkov

FC Den Bosch heeft zijn gewenste centrumverdediger gevonden. De club van trainer Wil Boessen verzekerde zich gisteren van de diensten van Stefan Velkov.

De 21-jarige Bulgaar komt over van Slavia Sofia en tekent bij Den Bosch een contract voor een seizoen, met een optie voor nog twee jaar aan Bossche kant.

Met Velkov haalt FC Den Bosch een speler binnen die 72 wedstrijden achter zijn naam heeft in de Parva Liga, de hoogste afdeling van het Bulgaarse voetbal. Velkov debuteerde daarin al op zijn zestiende voor Slavia Sofia.

Aanvoerder
Daarnaast is de verdediger ook aanvoerder van het Bulgaarse nationale elftal onder de 21. Met Slavia Sofia won Velkov afgelopen seizoen de nationale Bulgaarse beker. 

FC Den Bosch was al langer op zoek naar een speler die komend seizoen samen met Sam Kersten het hart van de Bossche defensie moet gaan vormen, als opvolger van de vertrokken Bart Biemans. Met Velkov lijkt Den Bosch die speler nu gevonden te hebben.

Jordiana
Velkov stond, net als de eerder deze week vastgelegde middenvelder Imrane Oulad Omar, op het lijstje van de nieuwe Bossche clubeigenaar Kakhi Jordania van spelers waarmee hij de club wil versterken. 

De speler zelf zegt FC Den Bosch te zien als een 'nieuwe belangrijke stap' in zijn loopbaan. ,,Ik krijg een goed gevoel bij de club", aldus Velkov.

Directeur Paul van der Kraan van FC Den Bosch: ,,Stefan is een talentvolle speler die op zijn jonge leeftijd alveel ervaring heeft opgedaan op het hoogste niveau van Bulgarije. Hij is fysiek sterk en heeft een goed spelinzicht."