Volledig scherm

FC Den Bosch haalt Mario Bilate binnen

DEN BOSCH - De man die ooit met een fantastische omhaal scoorde tegen FC Den Bosch, speelt komend seizoen juist voor die club. Mario Bilate, destijds (in 2012) aanvaller bij Sparta, bereikte met Den Bosch overeenstemming over een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen.

Bilate is een bijzonder verhaal. De voetballer werd op 16 juli 1991 in Moskou geboren als zoon van een Russische moeder en een Ethiopische vader. Op jeugdige leeftijd kwam hij naar Nederland waar hij in de jeugd van Sparta en Xerxes speelde. Bij Xerxes haalde hij ook het eerste elftal, waarna hij weer naar Sparta vertrok om daar zijn debuut in het betaald voetbal te maken.

Tussen 2011 en 2014 speelde Bilate, die inmiddels de Nederlandse nationaliteit heeft, bij Sparta 77 wedstrijden waarin hij 17 keer scoorde. Dat was in de periode dat de huidige FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet daar technisch directeur was. Na zijn tijd bij Sparta verhuisde Bilate naar het Schotse Dundee United, waarin hij in zijn eerste seizoen tot zestien optredens en twee treffers kwam. In zijn tweede jaar scheurde hij zijn kruisband af, waarna hij in november 2015 zijn contract bij Dundee liet ontbinden.

Directeur Edward van Wonderen van FC Den Bosch juicht de komst van Bilate naar zijn club toe: "Mario Bilate is een aanvaller die sterk gemotiveerd is om bij FC Den Bosch te komen voetballen. Het is een fysiek sterke jongen, balvast en op meerde posities in de aanval inzetbaar. Daarnaast heeft hij in Schotland ervaren wat het is om strijdend voetbal te leveren. We kijken ernaar uit om die strijdlust van hem terug te zien in het shirt van FC Den Bosch.”