Volledig scherm
Stadion De Vliert. © copyright Marc Bolsius

FC Den Bosch haalt nog twee man op 'deadline day': Iker Hernández en Leo Väisänen

FC Den Bosch heeft op de slotdag van de transferperiode zijn twee gewenste versterkingen gevonden. De ploeg van trainer Wil Boessen legde de Spaanse aanvaller Iker Hernández en de Finse verdediger Leo Väisänen vast.

Hernández (24) komt over van Burgos FC, waar hij afgelopen seizoen op het derde niveau in Spanje 37 wedstrijden speelde en 5 keer scoorde. Voor zijn periode bij Burgos kwam de spits onder meer uit voor de tweede elftallen van Real Sociedad en Athletic Bilbao. 

Hernandéz is het met FC Den Bosch eens geworden over een contract voor twee seizoenen.

Rovaniemi
Väisänen (21) kwam afgelopen seizoen uit voor RoPS Rovaniemi, waar hij 28 competitieduels afwerkte. Daarvoor zat hij onder meer bij HJK Helsoinki en Palloherko. 

Väisänen komt daarnaast uit voor het nationale elftal van Finland U21. De rechtsbenige centrumverdediger heeft zich tot en met de zomer van 2021 aan FC Den Bosch verbonden.

Boessen
Hoewel FC Den Bosch  naast een centrumspits eigenlijk nog een linkercentrumverdediger zocht, toonde trainer Wil Boessen zich vrijdagavond toch content met de twee aanwinsten. ,,Linkspoten zijn nu eenmaal veel moeilijker te vinden. We hebben nu in elk geval elke positie in onze selectie dubbel bezet en sommige posities zelfs meer dan dat."