Volledig scherm
Luuk Brouwers probeert Ihattaren af te stoppen. © BSR Agency

FC Den Bosch houdt punt over aan openingsduel met Jong PSV

Bijna de volledige tweede helft speelde FC Den Bosch maandagavond met een man meer in de uitwedstrijd tegen Jong PSV, maar het elftal van trainer Erik van der Ven slaagde er in zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen niet in om de Eindhovense beloften op de knieën te krijgen: 2-2.

De manmeersituatie ontstond toen Jong PSV-aanvoerder Justin de Haas in de 51ste minuut van het veld moest na het neerhalen van de doorgebroken Ryan Trotman. De daaropvolgende vrije trap werd binnengeschoten door Danny Verbeek, die de stand daarmee op 2-2 bracht.

FC Den Bosch domineerde daarna het spel, maar de bezoekende ploeg wist geen winnende treffer meer te forceren. Voor rust was Jong PSV juist de bovenliggende ploeg geweest.

Bij FC Den Bosch ontbrak Ruben Rodrigues in de basisopstelling. De middenvelder bleek niet speelgerechtigd door een fout op het kantoor van FC Den Bosch. Daar was verzuimd hem aan te melden bij de KNVB toen hij deze zomer terugkeerde van zijn huurperiode bij De Treffers.

Oogstrelende goal

Op zijn plaats speelde nieuwkomer Abdulsamed Abdullahi en dat pakte aanvankelijk allesbehalve verkeerd uit. In de achtste minuut wurmde de geboren Tilburger, die vorig seizoen nog bij Jong Sparta speelde, zich door de PSV-defensie om daarna op oogstrelende wijze raak te schieten, 0-1.

Verder was het in de eerste helft dus vooral Jong PSV wat de klok sloeg. De thuisclub schiep een handvol kansen, maar alleen Mohammed Ihattaren was twee keer succesvol na missers in de defensie van FC Den Bosch, waar vooral nieuwkomer Azzeddine Dkidak op de linksbackpositie een ongelukkig debuut kende.

Wedstrijd kantelt

Na rust kantelde de wedstrijd volledig toen uitblinker Ihattaren bij Jong PSV in de kleedkamer achtergebleven was. Na de rode kaart voor De Haas en de 2-2 van Verbeek werd het overwicht van FC Den Bosch alleen maar groter. Doelpunten vielen er echter niet meer.

Bij FC Den Bosch viel nog wel de invalbeurt op van de pas 16-jarige Ringo Meerveld die daarmee zijn debuut in het betaalde voetbal maakte.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak (91. R. Lambert); Abdullahi, Felida, Brouwers, Verbeek; Trotman (68. Meerveld), Hornkamp (79. Van der Heijden).