Volledig scherm
Kees Heemskerk weet een doelpunt van Brandon Barker te voorkomen. © Peter van Ninhuys/Pro Shots

FC Den Bosch houdt titelkandidaat van scoren af

BREDA - FC Den Bosch kan tevreden terugkijken op het uitduel met NAC. In het Rat Verlegh Stadion werden de Bredanaren vrijdagavond van scoren gehouden: 0-0.

NAC begon stormachtig aan de wedstrijd. Het was Jeremy Fernandes van FC Den Bosch die in de derde minuut met een sliding voorkwam dat thuisploeg de score kon openen. In het restant van de eerste helft had NAC een veldoverwicht, maar door slordig spel en een goede organisatie bij de bezoekers stond het 0-0 bij rust.

Na de pauze kwam FC Den Bosch sterk uit de startblokken. Mario Bilate testte voor het eerst de doelman van NAC met een hard schot. Kort daarna liet ook Arda Havar van FC Den Bosch met een ongevaarlijk rollertje zien dat de gasten niet enkel voor een punt naar het stadion van de provinciegenoot zijn gegaan.

Verdedigen
Gedurende de tweede helft ging NAC steeds nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Voor FC Den Bosch was het vooral verdedigen geblazen en hopen op een succesvolle counter, maar de ruimte die het kreeg werd niet ten volle benut. Vlak voor tijd vervulde doelman Kees Heemskerk een heldenrol door een schot van NAC-spits Cyriel Dessers onschadelijk te maken: 0-0.