Volledig scherm
Arda Havar zet een aanval op. Luuk Brouwers en Stefano Beltrame volgen hem. © Joep Leenen/Pro Shots

FC Den Bosch in slotfase voorbij Jong FC Utrecht

DEN BOSCH - Door een laat doelpunt van Jort van der Sande won FC Den Bosch de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht vrijdagavond met 1-0. De spits schoot de bal in de 78ste minuut binnen nadat die was blijven hangen na een voorzet van Arda Havar.

Den Bosch kreeg daarmee waar het recht op had in een wedstrijd die lange tijd het aanzien amper waard was. De thuisclub kwam voor de 1-0 tot een klein handvol kansen, Jong FC Utrecht schiep in dat tijdsbestek welgeteld een mogelijkheid.

Na de treffer van Van de Sande moest Den Bosch-doelman Kees Heemskerk nog wel een paar keer handelend optreden, maar de 1-0 bleef op het scorebord.

Bij FC Den Bosch keerde Vykintas Slivka terug van de hamstringblessure die hem de afgelopen weken aan de kant hield. Daar stond de afwezigheid van aanvoerder Niek Vossebelt (geschorst na zijn vijfde gele kaart van vorige week en ook nog eens geblesseerd geraakt aan zijn enkel op de training van deze week) tegenover. Ook Jonas Heymans, die vorige week een rode kaart kreeg, was er niet bij.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes, Biemans, Maatsen, Van der Winden; Slivka (70. Azizov), Brouwers (83. Santermans), Havar; Beltrame, Van der Sande, Robinson (91. Schet).