Volledig scherm
FC Den Bosch vierde vorige week bij Roda JC de tweede opeenvolgende competitiezege. © BSR Agency

FC Den Bosch jaagt op derde overwinning op rij

Voor het eerst dit seizoen kan FC Den Bosch drie competitiezeges op rij boeken. Dan moet er na de recente winstpartijen tegen Jong AZ (3-0) en Roda JC (1-5) vrijdagavond in eigen huis afgerekend worden met Jong FC Utrecht.

,,De resultaten in de vorige twee wedstrijden waren inderdaad goed, maar dat zegt niets over het komende duel”, zegt trainer Erik van der Ven. ,,Ik weet dat het open deur is, maar in deze competitie staat elke wedstrijd op zich. Er is geen enkele tegenstander waarbij je vooraf zeker weet dat je gaat winnen of dat je gaat verliezen.”

Voor vrijdagavond houdt Van der Ven rekening met een moeilijk duel. ,,Zeker als ik kijk naar onze eerste ontmoeting met Jong FC Utrecht dit seizoen.” 

Kansloos

In die uitwedstrijd, op 16 september in de Domstad, verloor FC Den Bosch kansloos met 5-1. De ploeg zat toen echter in een heel andere flow en speelde in een heel andere formatie dan vrijdagavond. Het ligt voor de hand dat Van der Ven niets gaat veranderen aan het elftal dat vorige week Roda JC in eigen huis oprolde. 

Bovendien ziet Van der Ven steeds meer spelers terugkeren van blessures. Jordy van der Winden, Ryan Trotman en Ringo Meerveld trainden donderdag gewoon weer met de groep mee. Of zij vrijdag ook al bij de wedstrijdselectie zullen zitten is nog niet zeker. De enigen die sowieso ontbreken zijn de langdurig geblesseerden Jizz Hornkamp (heup), Paco van Moorsel (voet) en Christophe van Zutphen (heup).  

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Bergsma, Van der Velden, Dkidak; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Marques, Bouyaghlafen.