Volledig scherm
TOP Oss-speler Dogan wordt belaagd door Brouwers en Vaisanen van FC Den Bosch. © Pro Shots / Remko Kool

FC Den Bosch juicht ook in derby tegen TOP Oss: 3-0

Het kan niet op bij FC Den Bosch. Na het veroveren van de tweede periodetitel afgelopen zondag, kon de ploeg van trainer Wil Boessen vrijdagavond ook juichen in de derby tegen TOP Oss.

Na een ijzersterke tweede helft won Den Bosch met 3-0. Opvallend daarbij was de rol van debutant Vincent Vermeij. De huurling van Heracles, die pas bij het begin van de tweede helft in het veld kwam, scoorde zelf niet, maar was bij alle doelpunten betrokken. Bij de 1-0 en 2-0 gaf hij de assist op Stefano Beltrame. Bij de 3-0 verzorgde hij de voorbereiding waarna Sven Blummel op aangeven van Mats Deijl scoorde.

FC Den Bosch startte dus zonder Vermeij in de basis. De spits was donderdag vader geworden van dochter Frenkie en had daardoor de besloten training van die dag gemist. In zijn plaats stond gewoon Rauno Sappinen in de punt van de aanval. Oussama Bouyaghlafen en Sven Blummel speelden op de vleugels van de Bossche 4-3-3-formatie.

Bij TOP bleef Ferry de Regt op de bank en verschenen de broers Olivier en Philippe Rommens beiden aan de aftrap. Coach Klaas Wels had gekozen voor een 4-5-1-opstelling, met alleen Huseyin Dogan voorin.

Zwabberschot

In de eerste helft was FC Den Bosch al de bovenliggende partij, maar goals bleven toen nog uit. Het dichtst bij een doelpunt kwam Oussama Bouyaghlafen die in de 23ste minuut op de lat kopte. Voor TOP was de beste mogelijkheid voor Dogan die kort voor rust maar net naast schoot. Daarvoor had FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen al moeten redden op een zwabberschot van Lion Kaak.

Na rust kwam Vermeij bij Den Bosch in de ploeg voor Sappinen. Zes minuten na zijn entree leek hij al te scoren, maar TOP-doelman Nick Olij redde met een fantastische reflex op zijn kopbal. Zeven minuten later was het wel raak toen Vermeij de bal in de loop meegaf aan Beltrame die hard raak schoot. Weer acht minuten later was de rol van aangever en afmaker hetzelfde, waarna Blummel de wedstrijd in de 75ste minuut helemaal op slot schoot.

De Bossche M-side vierde feest en zag FC Den Bosch de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie behouden. De indrukwekkende reeks wordt met de week sterker. Vijftien wedstrijden ongeslagen: twaalf keer winst en drie keer gelijk.