Volledig scherm
© BSR Agency

FC Den Bosch kansloos onderuit tegen Sparta

Sparta rolt de ene na de andere Brabantse club op in de voorbereiding. Nadat de mannen van Henk Fräser Willem II en NAC al met 3-0 hadden verslagen, kreeg ook FC Den Bosch woensdagavond klop met die score.

In de Vliert was het krachtsverschil tussen de Rotterdamse eredivisionist en Bossche eerstedivionist goed zichtbaar. Nadat de thuisploeg in de openingsfase nog wel even gelijke tred hield met de opponent, was het vervolgens in kort tijdsbestek twee keer raak voor de Spartanen: Ache en Smeets zorgden voor een 0-2 ruststand.

In de minder aantrekkelijke tweede helft, waarin veel werd gewisseld bij beide ploegen, scoorde alleen Dante Rigo nog: 0-3. Namens FC Den Bosch was Jerreau Cairo dicht bij de eretreffer, maar hij zag zijn goede inzet nog net uit het doel geranseld worden.

Linksback Mats Deijl van FC Den Bosch moest na ruim een halfuur geblesseerd naar de kant. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur is.

De aanwezigheid van Ryan Trotman op de tribune als aandachtig toeschouwer doet vermoeden dat de vleugelaanvaller een dezer dagen de overstap van FC Twente naar FC Den Bosch zal maken.

FC Den Bosch - Sparta 0-3 (0-2). 22. Ache 0-1, 26. Smeets 0-2, 56. Rigo 0-3.