Het is nog onduidelijk of FC Den Bosch en NAC volgende week vrijdag tegen elkaar voetballen.
Volledig scherm
Het is nog onduidelijk of FC Den Bosch en NAC volgende week vrijdag tegen elkaar voetballen. © BSR Agency

FC Den Bosch legt kaartverkoop voor thuisduel met NAC stil

FC Den Bosch is donderdag per direct gestopt met de voorverkoop van toegangskaarten voor de thuiswedstrijd tegen NAC van vrijdag 20 maart. Begin volgende week wordt besloten of de verkoop eventueel wordt hervat.

Een dikke week geleden startte FC Den Bosch juist met de actie ‘Volle bak tegen NAC’. Door toegangskaarten tegen een lagere prijs aan te bieden dan normaal hoopte de club stadion De Vliert helemaal vol te krijgen voor het treffen met de Bredase tegenstander. Zo kostten kaarten voor de tribunes achter de beide doelen maar vijf euro. 

Niet verantwoord

Nu het vanwege het coronavirus van hogerhand gevraagd wordt geen mensenmassa's meer op de been te brengen, vindt FC Den Bosch de actie ‘Volle bak tegen NAC’ niet langer verantwoord. Begin volgende week wordt duidelijk of er later die week gevoetbald kan worden. Dan gaat de voorverkoop weer van start of wordt die uitgesteld totdat er een nieuwe datum voor het treffen met NAC is vastgesteld.

De wedstrijd tegen NAC zou het eerste thuisduel van FC Den Bosch worden waarbij de hele Vliert weer toegankelijk was. In de vorige twee thuiswedstrijden moest een deel van de oosttribune leeg blijven als straf voor de racisme-rel in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De uitwedstrijd van FC Den Bosch tegen TOP Oss, van komende vrijdagavond, werd eerder deze week al afgelast.