Volledig scherm
Wiljan Vloet © Pro Shots

FC Den Bosch lonkt naar Albanees, die dan wel eerst Griek moet worden

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft het oog laten vallen op Neti Meçe, een 20-jarige middenvelder van de Griekse club Niki Volos. Probleempje: Meçe heeft de Albanese nationaliteit en Albanië is geen EU-land.

,,Daarom is hij voor ons wellicht niet haalbaar", zegt Den Bosch-trainer Wiljan Vloet die twee jaar geleden zelf coach was bij Niki Volos en Meçe uit die tijd kent. ,,Alleen als hij een Grieks paspoort zou kunnen krijgen is hij voor ons wellicht te halen. Dat wordt nu bekeken."

Lijstje
Vloet is behoorlijk onder de indruk van Meçe. ,,Hij staat bij ons inderdaad op een lijstje. Het is een sterke box-to-box speler die wij prima zouden kunnen gebruiken."

Op social media gaan ook de namen rond van Frank van der Struijk, Peter van Ooijen en Vloets eigen zoon Rai als mogelijke versterkingen. Met die spelers is FC Den Bosch echter niet bezig, zegt Vloet. ,,Natuurlijk zijn dat uitstekende voetballers die hier ook welkom zouden zijn, maar ze staan bij ons op geen enkel lijstje", aldus de coach van Den Bosch.

Samenwerking
Zijn club zoekt de gewenste versterkingen op het middenveld verder vooral in het samenwerkingsverband met Juventus, zegt Vloet. Met de Italiaanse grootmacht wordt nog altijd gesproken en Den Bosch heeft zijn hoop daarbij nog steeds gevestigd op Vykintas Slivka, de Litouwse international die ook afgelopen seizoen al gehuurd werd. Dat de 21-jarige middenvelder momenteel twee weken aan de kant staat door een knieblessure doet daar niets aan af.

Of de samenwerking met Feyenoord, waarover Den Bosch dit voorjaar al sprak met de Rotterdamse club, een of meer huurlingen op zal leveren voor komend seizoen is nog onduidelijk. ,,Als ze spelers in de aanbieding hebben die wij kunnen gebruiken, dan willen we natuurlijk wel", aldus Vloet.