Volledig scherm
Stefano Beltrame wordt belaagd door Boy van de Beek van Achilles. De Italiaan van FC Den Bosch viel in de eerste helft geblesseerd uit. © Joep Leenen/Pro Shots

FC Den Bosch met hangen en wurgen langs Achilles

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Achilles'29 maandagavond met hangen en wurgen gewonnen. Na een uiterst moeizaam duel stond er uiteindelijk 2-1 op het scorebord.

In de eerste helft deed het pijn aan de ogen wat FC Den Bosch liet zien. Ballen kwamen niet aan, ideeen leken te ontbreken en de spelers oogden bij vlagen alsof ze voor het eerst samen speelden. Waar in de vorige thuiswedstrijd, tegen FC Eindhoven, nog de beste eerste helft van het seizoen werd afgewerkt, speelde het ensemble van Wiljan Vloet nu met afstand zijn slechtste eerste 45 minuten. Opmerkelijk, de ruststand was hetzelfde als tegen Eindhoven: 0-1.

Dat had Den Bosch te danken aan het feit dat Achillles de kansen die het kreeg veelal verprutste. Nadat Boy van de Beek al op de lat had geschoten, was het in de 35ste minuut wel raak. Rick Hemmink mocht vrij oprukken over de rechtervleugel en schoot de bal simpel langs Kees Heemskerk.

In de tweede helft ontworstelde Den Bosch zich langzaam aan de eigen lethargie. Dat gebeurde vooral onder aanvoering van captain Bart Biemans die voorop ging in de strijd en in de 63ste minuut de voorzet lanceerde, die via een Achilles-been bij Jort van der Sande terecht kwam. De spits schoot de 1-1 binnen.

Vijf minuten later zorgde Arda Havar voor de 2-1 door de bal binnen te tikken nadat Vykintas Slivka op de lat had geschoten. Daarna drong Achilles opnieuw aan, maar Den Bosch trok met veel pijn en moeite de overwinning over de streep.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes, Biemans, Maatsen, Santermans; Slivka, Brouwers (56. Vossebelt), Havar; Beltrame (30. Azizov), Van der Sande, Bilate (79. Schet).