Volledig scherm
Niek Vossebelt (links) hier in duel met Richard van der Venne van FC Oss, ontbreekt vrijdagavond nog bij FC Den Bosch. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Den Bosch nog zonder Vossebelt tegen RKC

DEN BOSCH - FC Den Bosch moet het vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen RKC stellen zonder Niek Vossebelt. De aanvoerder is nog niet hersteld van de knieblessure die hij vorige week opliep op de training.

In de derby ontbreken aan Bossche zijde ook de al langer geblesseerden Mario Bilate, Alessio Carlone, Romero Regales en Niek Leijten.

Jeremy Fernandes is er evenmin bij. Hij kreeg vorige week in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-0) zijn vijfde gele kaart.

FC Den Bosch, dat thuis dit seizoen behoorlijk is presteert, is al meer dan een jaar zonder overwinning in een uitwedstrijd. Dat verontrust trainer Wiljan Vloet niet. "Rekenkundig komt de eerstvolgende uitoverwinning steeds dichterbij", zei hij donderdag na de ochtendtraining met een knipoog.

Hoewel RKC dit seizoen tot dusver verrast in de eerste divisie, verandert dat volgens Vloet niets aan de strijdwijze van zijn team. "Wij gaan ook in Waalwijk gewoon voor de winst."

Vermoedelijke opstelling: Heemskerk; Maatsen, Biemans, Santermans, Van der Winden; Brouwers, Slivka, Havar; Beltrame, Van der Sande, Robinson.