Volledig scherm
FC Den Bosch eindigde het vorige seizoen met een verloren thuiswedstrijd in de play-offs tegen Go Ahead Eagles (0-1). Op zondag 30 juni begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. © BSR Agency

FC Den Bosch oefent tegen Excelsior en Al-Taawon

FC Den Bosch heeft zijn oefenprogramma voor komende zomer nagenoeg gereed. De club, die nog altijd wacht op toestemming voor de gewenste overname door de Georgische geldschieter, Kakhi Jordania speelt onder meer tegen FC Dordrecht, Excelsior en het Saudische Al-Taawon.

FC Den Bosch begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zondag 30 juni als om 10.00 uur de eerste, ook voor het publiek toegankelijke, training op het programma staat. Zes dagen later is het eerste oefenduel, als in Vorstenbosch het plaatselijke Vorstenbossche Boys de tegenstander is.

Al-Taawon

De opvallendste wedstrijd in de oefenreeks is het duel met Al-Taawon op dinsdagavond 30 juli. Die club, uit de hoogste Saudische voetbaldivisie, is dan op trainingskamp in Nederland en werkt hier een aantal oefenwedstrijden af.

Drie dagen later sluit FC Den Bosch de voorbereiding af met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Weer tien dagen daarna begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Open dag

FC Den Bosch is ook van plan om de open dag, die vorig jaar niet doorging, weer in ere te herstellen. Naar een geschikt moment daarvoor wordt nog gezocht.

Oefenprogramma:
Zaterdag 6 juli, 15.00 uur: Vorstenbossche Boys - FC Den Bosch
Zaterdag 13 juli, 17.00 uur: SC Den Dungen - FC Den Bosch
Zaterdag 20 juli, 17.00 uur: FC Den Bosch - FC Dordrecht (op veld NIVO Sparta in Zaltbommel)
Woensdag 24 juli: nog niet bekend
Zaterdag 27 juli, 19.00 uur: FC Den Bosch - Regioteam Rotterdam
Dinsdag 30 juli, 19.00 uur: FC Den Bosch - Al-Taawon
Vrijdag 2 augustus, 20.00 uur: FC Den Bosch - Excelsior.