Wedstrijdbeeld.
Volledig scherm
Wedstrijdbeeld. © BSR Agency

FC Den Bosch onderuit in bizar spektakelstuk met tien goals bij Excelsior

In een bizarre uitwedstrijd bij Excelsior is er vrijdagavond een einde gekomen aan de zegereeks van FC Den Bosch van de laatste weken. De ploeg van trainer Erik van der Ven verloor in Rotterdam met 6-4, ondanks drie doelpunten van spits Pedro Marques.

Bovendien haalde FC Den Bosch ook nog eens met tien man het einde na een rode kaart voor Jordy van der Winden, negentien minuten nadat hij was ingevallen.

Waar de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior (3-3) in november vooral het nieuws haalde door de racisme-rel rond Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, werd de uitwedstrijd een sportief spektakelstuk. Met name na rust regende het doelpunten. Eerst boog FC Den Bosch in zestien minuten een 2-0-achterstand uit de eerste helft om in een 2-3-voorsprong.

Flipperkast

Daarna kwam Excelsior uit een penalty van Luigi Bruins, waarbij Van der Winden met zijn tweede gele kaart van het veld moest, weer langszij. Met tien man kwam FC Den Bosch via de derde goal van Marques nog een keer op voorsprong (3-4), maar door treffers van Joel Zwarts en – jawel – Ahmad Mendes Moreira greep Excelsior toch weer de leiding: 5-4. In blessuretijd bepaalde Rai Vloet met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op 6-4.

Vooral de doorslaggevende goal van Mendes Moreira was er een uit de categorie ‘curieus’. Een hoekschop van de Excelsior-speler schoot onder de voet van Marques door en draaide in een keer in het Bossche doel. Het betekende de definitieve nekslag voor het elftal van Van der Ven, dat zijn goals veel te gemakkelijk weg gaf, maar ook heel veel veerkracht toonde.

Excelsior – FC Den Bosch 6-4 (2-0). 27. Omarsson 1-0, 41. Vloet 2-0, 49. Marques 2-1, 54. Verbeek 2-2, 61. Marques 2-3, 65. Bruins (pen.) 3-3, 71. Marques 3-4, 76. Zwarts 4-4, 80.Mendes Moreira 5-4, 93. Vloet 6-4.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Bergsma, Van der Velden, Dkidak (46. Van der Winden); Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek (72. Lambert), Marques, Bouyaghlafen (46. Brouwers).

  1. ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’
    PREMIUM

    ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

    Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde.