Volledig scherm
Wil Boessen is ontslagen. © BSR Agency

FC Den Bosch ontslaat trainer Wil Boessen

Wil Boessen is geen trainer meer van FC Den Bosch. De Limburgse coach kreeg dinsdagmiddag van de clubleiding te horen dat die niet met hem verder wil.

Aanleiding voor het ontslag zijn de teleurstellende resultaten van de laatste maanden. Op 13 januari won Boessen met FC Den Bosch nog de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie. Daarna volgde een zware terugval. Van de laatste vijftien competitieduels werden er slechts twee gewonnen en acht verloren. Op tweede paasdag ging FC Den Bosch nog met 2-0 onderuit bij SC Cambuur.

De clubleiding van FC Den Bosch heeft er geen vertrouwen in dat Boessen de tegenvallende resultaten nog kan kenteren voordat de play-offs om promotie naar de eredivisie beginnen. Boessen leidde dinsdagochtend de training van FC Den Bosch. Daarna volgde het gesprek waarin hij ontslagen werd. Vervolgens zijn ook de spelers van de club op de hoogte gebracht.

Beekmans en Van der Ven

De assistent-trainers Paul Beekmans en Erik van der Ven nemen voorlopig de taken van Boessen waar, maar de club wil zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het is de bedoeling dat die FC Den Bosch in de play-offs mee kan laten doen om de prijzen.

Boessen was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van FC Den Bosch. In zijn eerste jaar eindigde hij met de club als elfde en greep hij net naast deelname aan de play-offs. Dit seizoen werd hij met FC Den Bosch winterkampioen, won hij met de ploeg de tweede periode en stond hij, met nog twee reguliere competitiewedstrijden te spelen, op de zesde plaats van de Keuken Kampioen Divisie.