Volledig scherm
© BSR Agency

FC Den Bosch poetst 0-2-achterstand weg tegen De Graafschap

Een waardeloos begin van de tweede helft leek FC Den Bosch vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap te kosten, maar de ploeg van trainer Erik van der Ven sleepte met een geslaagde comeback toch nog een punt uit het vuur: 2-2.

FC Den Bosch trad aan met hetzelfde elftal als in de vorige gewonnen wedstrijden tegen Almere City (0-2) en FC Dordrecht (3-2). Voor rust was de ploeg van Erik van der Ven de bovenliggende partij tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, maar grote kansen bleven aan beide kanten uit.

Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch - De Graafschap (premium)

Meteen na rust ging het volledig fout in de Bossche achterhoede. Eerst verkeek doelman Wouter van der Steen zich volledig op een afstandsschot van Daryl van Mieghem (0-1) en twee minuten later mocht Ralf Seuntjens van dichtbij de 0-2 binnen schieten.

Het antwoord van FC Den Bosch liet niet lang op zich wachten. Oussama Bouyaghlafen gaf voor vanaf de linkerflank, Ruben Rodrigues kopte de bal voor de voeten van Paco van Moorsel en die schoot raak. Tien minuten gespeeld na rust: 1-2.

Wereldgoal

Daarna ging FC Den Bosch op jacht naar de gelijkmaker, maar ontsnapte het een aantal keer toen de Graafschap er gevaarlijk uit kwam. Branco van den Boomen leek met een wereldgoal de 1-3 te maken, toen hij een vrije trap over Van der Steen in een keer in het Bossche doel schoot. Scheidsrechter Van de Graaf keurde de treffer af omdat de bal bij de vrije trap niet stil lag.

Twaalf minuten voor tijd viel de 2-2. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus stompte een vrije trap van Rodrigues op het hoofd van Leo Väisänen en die knikte raak. Daarna waren er over en weer nog kansen, maar het bleef uiteindelijk bij het tiende gelijkspel van dit seizoen voor FC Den Bosch.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak (89. Lambert); Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen (84. Abdullahi).