Volledig scherm
RKC'er Hans Mulder in duel met Zijn Azizov van FC Den Bosch. © ©Toin Damen

FC Den Bosch - RKC: drie rode kaarten, geen doelpunten

FC Den Bosch en RKC Waalwijk hebben allebei een punt overgehouden aan de Brabantse derby in De Vliert: 0-0. Niet het gelijkspel maar de drie rode kaarten na rust waren het verhaal van de wedstrijd. Bij FC Den Bosch werd Jordy van der Winden naar de kant gestuurd terwijl bij RKC Hans Mulder en Serginho Green vroegtijdig konden gaan douchen.

Hoewel beide ploegen zich voetballend gezien maar moeilijk konden onderscheiden van elkaar, kreeg FC Den Bosch voor rust de grootste kansen. Sven Blummel en Niek Vossebelt schoten van buiten het strafschopgebied rakelings naast. Doelman Etienne Vaessen moest wel in actie komen toen de opgekomen Van der Winden Mohammed Mezghrani met een heerlijke schijnbeweging passeerde en de bal in de korte hoek schoot. Vaessen redde bekwaam.

Niet veel later stond de RKC-keeper opnieuw goed opgesteld toen Muhammed Mert vanaf de achterlijn richting het doel dribbelde. In plaats van de bal terug te leggen besloot hij voor eigen succes te gaan. Vaessen liet zich niet verrassen in de korte hoek.

RKC stelde daar aan de andere kant weinig tegenover. Na Lowie van Zundert en Johan Voskamp mocht Roland Bergkamp het dit keer in de punt van de aanval proberen. Maar ook met de sterke spits kon de ploeg van trainer Hans de Koning nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Verder dan een gevaarlijke voorzet van Mezghrani die aan iedereen voorbij ging kwamen de bezoekers niet.

Vlam in de pan

Na een uur sloeg de vlam plots in de pan toen Van der Winden met een soort karatetrap door ging op doelman Vaessen. De verdediger moest zijn lompe actie bekopen met een rode kaart. In het opstootje dat vervolgens ontstond kreeg Vaessen geel voor zijn reactie.

De tien van FC Den Bosch zakten iets in en lieten de bal aan RKC, dat behoudens een geblokt schot van Melle Meulensteen en een rollertje van Greene nauwelijks gevaarlijk kon worden.

Frustratie

Net op het moment De Koning de man meer situatie dacht te benutten door met Van Zundert een extra spits in te brengen in plaats van verdediger Mezghrani, benadeelde Greene zijn ploeg. De aanvoerder schoot uit frustratie een bal weg en kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij vijf minuten eerder ook al geel had gekregen. Dus moest ook RKC met tien man verder.

Of dat nog niet genoeg was, moest eindigde RKC de wedstrijd met negen man. Vijf minuten voor tijd maakte Hans Mulder een overtreding op Sam Kersten. De verdediger van FC Den Bosch kwam verhaal halen waarna Mulder Kersten naar de grond duwde. Dus mocht ook hij gaan douchen.

Gescoord werd er niet meer in De Vliert. Dat mocht een wonder heten want in blessuretijd schoot Biemans vanaf vijf meter voor het doel de bal hoog over. Ook Bergkamp kreeg nog een schietkans, hij mikte naast.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement