Volledig scherm
Danny Verbeek in actie tegen Sevilla U20. © FC Den Bosch

FC Den Bosch sluit trainingskamp af met late zege op Sevilla U20

FC Den Bosch heeft ook het tweede en laatste duel op het trainingskamp in Spanje winnend afgesloten. Sven Blummel kroonde zich dinsdag tegen Sevilla U20 in de slotfase tot matchwinner (1-2).

FC Den Bosch had het zeker in de beginfase een stuk lastiger dan tegen de talenten van Borussia Mönchengladbach, die gisteren met 5-2 werden verslagen. Na een klein kwartier spelen kwam Sevilla U20 op voorsprong en de Bosschenaren mochten van geluk spreken dat de lat een paar minuten later een tweede Spaanse treffer in de weg stond. 

Vervolgens nam FC Den Bosch het heft in handen. De ploeg van Wil Boessen drukte Sevilla U20 achteruit en kreeg via Danny Verbeek, Oussama Bouyaghlafen en Rauno Sappinen al een handvol kansen op de gelijkmaker, maar het was Mats Deijl die de trekker uiteindelijk overhaalde. De rechtsback knikte een voorzet van Verbeek binnen. De gelijkmaker ging aan Sappinen voorbij: de Est verliet vlak voor het doelpunt geblesseerd het veld en werd vervangen door Jort van der Sande.

Matchwinner Blummel

In de tweede helft viel aanvankelijk een stuk minder te beleven. Tot Sven Blummel, die Bouyaghlafen na driekwart wedstrijd had afgelost, krap tien minuten voor tijd opstond. De Schijndelaar veroverde zelf de bal, glipte langs twee man en schoot beheerst binnen. Vlak daarna kreeg Ruben Rodrigues nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de aanvaller zag de Spaanse sluitpost op de lijn redding brengen.

Opstelling FC Den Bosch eerste helft: Leijten; Deijl, Kersten, Väisänen, Marchioni; Brouwers, Beltrame, Verbeek; Bouyaghlafen, Sappinen (39. Van der Sande), Blummel.

Opstelling FC Den Bosch tweede helft: Heus; Romat, Voets, Fernandes, Khammas; Van Son, Rodrigues, Oulad Omar; Bouyaghlafen (68. Blummel), Van der Sande, Gashi.