Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven. © BSR Agency

FC Den Bosch snakt naar eerste seizoenszege

FC Den Bosch wacht na vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd op de eerste seizoenszege. Met drie punten uit vijf duels staat de ploeg op dit moment voorlaatste op de ranglijst.

Toch is dat geen reden voor paniek, zegt trainer Erik van der Ven. ,,We hebben een moeilijke start gehad, maar de oorzaken daarvan zijn bekend. Nu onze selectie compleet is en er jongens terugkomen van blessures moeten wij prima mee kunnen gaan draaien.”

Blessuretijd

Van der Ven verwijst naar de thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen NEC (2-2) waarin FC Den Bosch pas in blessuretijd de eerste seizoenswinst door de vingers zag glippen. ,,Ik heb heel veel complimenten gehad over ons veldspel. Dat was tot de rode kaart voor Leo Väisänen in de zeventigste minuut, ook gewoon erg goed. We hadden controle, er was niets aan de hand. Wat wel beter kan is de communicatie en de organisatie in de eindfase. We hebben dit seizoen al drie keer een goal tegen gehad in het slot. Dat moeten we in het vervolg voorkomen door gewoon onze taken uit te blijven voeren.”

Te beginnen maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. ,,Een moeilijk te kloppen team, maar het moet een keer onze kant op vallen”, aldus Van der Ven.

Hornkamp

FC Den Bosch moet het in Utrecht stellen zonder Väisänen, die geschorst is na zijn rode kaart van vrijdag en zonder het geblesseerde trio Jizz Hornkamp (lies), Oussama Bouyaghlafen (hamstring) en Jordy van der Winden (knie). 

Hornkamp laat komende woensdag een mri-scan maken om de aard van zijn liesblessure vast te stellen. De spits speelde in deze competitie nog maar 79 minuten mee, in de openingswedstrijd tegen Jong PSV (2-2), waarna hij met kuitklachten uitviel. Daarvan herstelde hij snel, maar drie dagen later raakte hij op de training geblesseerd aan zijn lies. Sindsdien staat hij aan de kant. Ook in de voorbereiding op het seizoen kampte Hornkamp al met liesklachten. 

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Voets, Velkov, Dkidak; Felida, Van Moorsel, Laukart; Verbeek, Trotman, Rodrigues.