Volledig scherm
Jizz Hornkamp. © Roel van der Aa

FC Den Bosch-spits Jizz Hornkamp tot na de winterstop uitgeschakeld

FC Den Bosch moet het de rest van de eerste seizoenshelft stellen zonder Jizz Hornkamp. De spits is zeker nog tot na de winterstop uitgeschakeld door zijn heupblessure.

Hornkamp onderging woensdag een mri-scan. Die bracht aan het licht dat hij een scheurtje in zijn heupgewricht heeft, zo bleek donderdag. Daar wordt hij begin oktober aan geopereerd, waarna een revalidatie volgt.

Hornkamp werd afgelopen zomer overgenomen van sc Heerenveen, maar kwam bij FC Den Bosch nog nauwelijks aan spelen toe. In de voorbereiding sukkelde hij al met zijn heup en in de competitie speelde hij alleen in de openingswedstrijd, uit tegen Jong PSV (2-2), 79 minuten mee. Daarna hield zijn blessure hem aan de kant.

Hornkamp wordt vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV zeker niet vervangen door Ryan Trotman, die de afgelopen duels meestal in de spits stond. De aanvaller viel maandag in de zwaar verloren uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (5-1) al na twintig minuten uit met een spierverrekking aan zijn bovenbeen. Het herstel daarvan duurt wellicht een dag of tien.

Miedema

Ook Lars Miedema verschijnt nog niet aan de aftrap. Trainer Erik van der Ven acht de van Jong PEC Zwolle overgenomen spits daar nog niet klaar voor. ,,Lars moet eerst nog enkele stapjes maken op de training”, zei hij donderdag. Afgaande op de training van donderdagochtend zal Paco van Moorsel vrijdag in de punt van de aanval spelen. ,,We zijn er in elk geval op gebrand om iets recht te zetten na de slechte prestatie van maandag”, aldus Van der Ven.

Naast Hornkamp en Trotman mist FC Den Bosch tegen MVV ook de al langer geblesseerden Oussama Bouyaghlafen (hamstring) en Jordy van der Winden (knie). Bouyaghlafen staat wellicht nog zo'n drie weken aan de kant. Het herstel van Van der Winden duurt vermoedelijk nog tot in december.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Felida, Abdullahi, Brouwers; Verbeek, Van Moorsel, Laukart.