Volledig scherm
Dalian Maatsen (links) haalt de bal weg voor Eindhoven-speler Jari Vandeputte. © Joep Leenen/Pro Shots

FC Den Bosch thuis onderuit tegen FC Eindhoven

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft vrijdagavond op eigen veld met 0-2 verloren van FC Eindhoven. De bezoekers beslisten met doelpunten van Fries Deschilder (43ste minuut) en Alemao (67ste minuut) de wedstrijd.

Gesterkt door de recente overwinningen op Jong FC Utrecht en RKC legde FC Den Bosch in de eerste helft alleraardigst voetbal op de mat. De combinaties van de thuisclub deugden en leverden ook een aantal kansen op. Eindhoven-doelman Ruud Swinkels redde echter fraai op een schot van Stefano Beltrame en andere pogingen van diezelfde Beltrame en Mario Bilate gingen net naast.

Twee minuten voor rust kwam FC Eindhoven tegen de verhouding in op voorsprong, door een schot van Fries Deschilder. Den Bosch zag voor rust bovendien Jeremy Fernandes geblesseerd uitvallen (hamstring), waardoor Ben Santermans als centrale verdediger in het veld kwam en Dalian Maatsen doorschoof naar de plek van Fernandes rechtsachter.

Minder zorgvuldig
In de tweede helft was het spel van Den Bosch veel minder zorgvuldig dan voor rust. Eindhoven kreeg een aantal mogelijkheden op de 0-2 en een daarvan werd benut door Alemao. In de slotfase probeerde Den Bosch met opportunistisch voetbal vergeefs het tij te keren. De club schiep nog wel een aantal mogelijkheden, maar daarbij onderscheidde vooral Eindhoven-doelman Ruud Swinkels zich.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes (38. Santermans), Biemans, Maatsen, Van der Winden; Slivka, Brouwers (67. Schet), Havar; Beltrame (75. Azizov), Van der Sande, Bilate.