Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven schreeuwde zijn ploeg vorige week in de regen naar een 4-0-overwinning tegen TOP Oss. © BSR Agency

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven rekent op een getergd Volendam

De wedstrijd tussen FC Volendam en FC Den Bosch is komende zondag het duel om een plaats in een linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Volendam staat op dit moment tiende met elf punten uit negen wedstrijden, FC Den Bosch is de nummer elf met een punt minder. FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven rekent op een getergde tegenstander. Volendam begon met coach Wim Jonk vol ambities aan dit seizoen, maar verloor zijn laatst twee duels: thuis met 0-4 van SC Cambuur en uit met 3-1 bij Jong PSV. ,,Die ploeg zal er op gebrand zijn om voor eigen publiek iets recht te zetten", verwacht Van der Ven.

FC Den Bosch lijkt juist de laatste weken de weg omhoog weer te hebben gevonden. Uit de voorgaande drie duels werden zeven punten gehaald, een week geleden werd TOP Oss nog met 4-0 verslagen. ,,Die lijn willen we in Volendam natuurlijk doortrekken", zegt Van der Ven. 

Väisänen

FC Den Bosch moet dat doen zonder Leo Väisänen. De centrumverdediger, vorige week tegen TOP nog goed voor twee doelpunten, ontbreekt vanwege interlandverplichtingen met het Finse nationale elftal. Hoe hij het gemis van  Väisänen op gaat vangen wil Van der Ven nog niet zeggen, maar het ligt voor de hand dat Jens van Son op zijn plaats zal spelen. De routinier stond het laatste kwartier tegen TOP ook al op die plek.

Naast Väisänen mist FC Den Bosch het al langer geblesseerde trio Jizz Hornkamp (heup), Jordy van der Winden (knie) en Christophe van Zutphen (heup). Ringo Meerveld en Oussama Bouyaghlafen, die tegen TOP nog ontbraken, zitten weer wel bij de wedstrijdselectie. Bouyaghlafen, die terugkeert van een hamstringblessure, kan echter hooguit nog maar twintig minuten spelen.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Van Son, Velkov, Dkidak; Felida, Van Moorsel, Brouwers; Verbeek, Trotman, Laukart.