Volledig scherm
FC Den Bosch-trainer Wil Boessen. © Toon Dompeling/Pro Shots

FC Den Bosch-trainer Wil Boessen wil nog niet te veel aan de periodetitel denken

FC Den Bosch kan zondag voor het eerst sinds 9 december 2011 een periodetitel pakken in de eerste divisie. Trainer Wil Boessen wil er nog niet te veel aan denken. ,,Dat leidt allemaal maar af. We moeten die uitwedstrijd tegen FC Dordrecht winnen. Daar gaat het om.”

Periodetitel, winterkampioenschap, eerste plaats, promotie naar de eredivisie. Boessen wil het allemaal zoveel mogelijk bij zijn spelers vandaan houden. ,,Logisch, dat pers en media daarmee bezig zijn, maar wij moeten ons er niet door af laten leiden. Wij moeten ons richten op het winnen van wedstrijden. Dan komt de rest vanzelf.”

Verklaring

Die houding is volgens Boessen ook de verklaring voor het succes van zijn ploeg in dit seizoen. Van de laatste dertien competitiewedstrijden won FC Den Bosch er tien en speelde ploeg er drie gelijk. ,,Omdat wij steeds alleen maar met de eerstvolgende wedstrijd bezig zijn.”

En die eerstvolgende wedstrijd is nu voor FC Den Bosch het uitduel van zondag in Dordrecht. Bij winst pakt FC Den Bosch daar de tweede periodetitel en blijft de ploeg bovendien aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie.

Sevilla

Ook bij het voorbije trainingskamp in Sevilla hield Boessen zijn spelers steeds voor dat ze tegen Dordrecht speelden. In de oefenwedstrijden tegen Borussia Mönchengladbach U23 en Sevilla U20 moest zijn ploeg steeds doen alsof Dordrecht de tegenstander was. Beide duels werden gewonnen: 5-2 en 2-1.

Ondanks het verschil op de ranglijst (FC Den Bosch staat eerste en FC Dordrecht voorlaatste) verwacht Boessen niet dat het zondag vanzelf zal gaan. ,,Dat gaat het nooit. En thuis hadden wij ook al heel veel moeite met Dordrecht.” Toen, op 12 oktober, won FC Den Bosch met 1-0 door een doelpunt van Stefano Beltrame. 

Geblesseerden

FC  Den Bosch kan zondag niet beschikken over de geblesseerden Kevin Felida (bilspier), Danny Holla (lies/heup), Stefan Velkov (knie), Levan Jordania (wreef), Jordy van der Winden (knie) en Konrad Sikking (hersenschudding). 

Jens van Son, die terug is van zijn enkelblessure, zit voor het eerst dit seizoen weer wel bij de wedstrijdselectie. Hij begint wellicht op de bank.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Kersten, Väisänen, Khammas; Blummel, Brouwers, Verbeek, Marchioni; Beltrame, Sappinen.