Volledig scherm
FC Den Bosch, met hier het juichende trio Paco van Moorsel, Oussama Bouyaghlafen en Ruben Rodrigues, boekte vorige week tegen FC Dordrecht de tweede opeenvolgende overwinning: 3-2. © BSR Agency

FC Den Bosch treft getergd De Graafschap

FC Den Bosch treft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap een getergde tegenstander. De kampioenskandidaat uit Doetinchem haalde uit de laatste twee duels maar een punt: (2-1-verlies bij Jong AZ en 1-1 thuis tegen Go Ahead Eagles).

Daar staat tegenover dat FC Den Bosch voor het eerst dit seizoen twee overwinningen op rij boekte (0-2 bij Almere City en 3-2 thuis tegen FC Dordrecht). Bovendien haalden de Bosschenaren uit de laatste drie wedstrijden zeven punten en werd er in de afgelopen elf competitieduels maar een keer verloren. Dat was wel meteen met 5-1, op 8 november bij Jong Ajax.

Op de ranglijst is het verschil tussen beide ploegen nog aanzienlijk: De Graafschap is tweede met 34 punten uit 17 wedstrijden, FC Den Bosch is twaalfde met 21 uit 17.

Vertrouwen

Zijn ploeg ziet het treffen met de Superboeren, na de recente resultaten, met vertrouwen tegemoet, zegt FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven. ,,We hebben thuis al een aantal goede wedstrijden gespeeld. Dat willen we graag een goed gevolg geven.”

Van der Ven kiest tegen De Graafschap voor dezelfde opstelling als in de laatste twee gewonnen duels. ,,Er is geen aanleiding om iets te veranderen. Er komen ook geen spelers terug van blessures.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen.