Ringo Meerveld in actie tijdens het duel met Telstar.
Volledig scherm
Ringo Meerveld in actie tijdens het duel met Telstar. © BSR Agency

FC Den Bosch verliest typische 0-0-wedstrijd van Telstar

Eigenlijk twijfelde niemand in De Vliert er vrijdagavond nog aan dat het droevige potje tussen FC Den Bosch en Telstar in 0-0 zou gaan eindigen. Tot de 89ste minuut. Tot de zeldzame misser van Leo Väisänen die de bal panklaar legde voor Sven van Doorm. De Telstar-speler bedacht zich geen moment en pakte het cadeautje van de Finse Den Bosch-verdediger uit met een raak schot, 0-1.

Daarmee kreeg de povere wedstrijd eigenlijk meer dan die verdiende: een doelpunt. Voor FC Den Bosch was de nederlaag typerend voor de fase waarin de ploeg in het begin van dit seizoen zit: financiële problemen, een veel te krappe selectie en een gebrek aan stootkracht voorin. Tot overmaat van ramp viel vrijdagavond ook nog sterkhouder Luuk Brouwers uit met een op het oog stevige hoofdblessure.

FC Den Bosch moest het tegen Telstar al stellen zonder de geblesseerde spits Jizz Hornkamp (lies). Daarnaast hield trainer Erik van der Ven linksback Azzeddine Dkidak op de bank die afgelopen maandag tegen Jong PSV (2-2) een hoogst ongelukkig debuut kende.

Meerveld

FC Den Bosch startte in een 3-5-2-opstelling met Mats Deijl, Leo Väisänen en Stefan Velkov als driemansachterhoede. Daarvoor bestreek Kevin Felida de rechterkant en Abdulsamed Abdullahi de hele linkerflank. Luuk Brouwers en Danny Verbeek vormden het hart van het elftal en Ringo Meerveld speelde achter het aanvalsduo Ruben Rodrigues en Ryan Trotman op nummer tien. Voor de pas 16-jarige Meerveld, die afgelopen maandag met een invalbeurt tegen Jong PSV zijn debuut in het betaald voetbal beleefde, was dat zijn eerste basisplek.

De eerste helft verliep zonder noemenswaardige hoogtepunten. FC Den Bosch en Telstar maakten er een gezapig potje van met af en toe wat schoten uit de tweede lijn waarbij het publiek opveerde. Na rust kwam Dkidak bij FC Den Bosch in de ploeg voor Trotman en zocht Van der Ven zijn toevlucht tot een 4-4-2-systeem met Meerveld en Rodrigues als tweemansvoorhoede. De wedstrijd werd er niet beter van. 

Brouwers

De meeste ophef ontstond in de 68ste minuut toen Luuk Brouwers na een kopduel bleef liggen en met een brancard van het veld moest. Steven van der Heijden verving hem. Vier minuten later bracht Van der Ven Paco van Moorsel in de ploeg voor Ringo Meerveld. Vooraf was al aangegeven dat de routinier, die terugkomt van een hamstringblessure, maximaal twintig minuten zou kunnen spelen.

Maar ook hij wist het verschil niet te maken, waardoor FC Den Bosch Telstar af leken te stevenen op een onvermijdelijke 0-0. Totdat Väisänen zich verslikte in Van Doorm en de wedstrijd toch nog een winnaar kreeg. En een verliezer.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov; Felida, Brouwers (68. Van der Heijden), Meerveld (72. Van Moorsel), Verbeek, Abdullahi; Rodrigues, Trotman (46. Dkidak).